Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ

«Το φαινόμενο δεν έχει αντιμετωπιστεί παρόλο που έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα», λέει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ρίχνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου για την εικόνα που παρουσιάζει ο Θερμαϊκός κόλπος στην παλιά και την νέα παραλία της πόλης.

«Εδώ και πολλές ημέρες η εικόνα που παρουσιάζει ο Θερμαϊκός είναι αποκρουστική. Φύκια, πλαστικά μπουκάλια, μπιτόνια και άλλα επιπλέοντα απορρίμματα είναι η εικόνα που παρουσιάζεται στον επισκέπτη σε όλη την έκταση παλιάς και νέας παραλίας.

Το φαινόμενο δεν έχει αντιμετωπιστεί παρόλο που έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ΥΜΑΘ, το Γραφείο Πρωθυπουργού, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιποι γαλάζιοι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες προσπαθούν να κρυφτούν, χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια για να λυθεί το πρόβλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Νοτοπούλου και προσθέτει:

«Άλλη μία συνεισφορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του τοπικού γαλάζιου προσωπικού στο σήριαλ υποβάθμισης της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, με τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο 4865/2020 καταργήθηκαν οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, οι οποίοι αποτελούσαν ένα αποκεντρωμένο, συμμετοχικό μοντέλο διαχείρισης και αντικαταστάθηκαν από ένα μοντέλο αυστηρά ελεγχόμενο από το κεντρικό κράτος χωρίς σαφή χρηματοδότηση και στελέχωση προσωπικού. Έτσι, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε και ο Θερμαϊκός να μείνει απροστάτευτος.

Για πολλοστή φορά καλούμε την κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, να δώσει λύσεις και να σταματήσει να καλύπτει την ανεπάρκειά της με επικοινωνιακά τερτίπια».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ