Skip to main content

Νοτοπούλου: Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού είναι δική μας ευθύνη

Η βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού ότι «είναι μια ευκαιρία για όλους, να συλλογιστούμε την αξία του»

«Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού είναι δική μας ευθύνη», αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ά Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου σε ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμιο Ημέρα Νερού.

«Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Νερού είναι αφιερωμένη στην αξία που δίνει το νερό στη ζωή μας. Είναι μια ευκαιρία για όλους, να συλλογιστούμε την αξία του πολυτιμότερου αγαθού της ζωής, στην καθημερινότητά μας, στα τρόφιμα, στον πολιτισμό, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στο ίδιο το περιβάλλον», αναφέρει σχετικά η βουλευτής.

Σύμφωνα με την κ. Νοτοπούλου «οφείλουμε να προστατεύσουμε, να διασφαλίσουμε και να  διατηρήσουμε το πολύτιμο αυτό αγαθό. Να εξασφαλίσουμε, τώρα και στο μέλλον, την άμεση και εύκολη πρόσβαση στο νερό. Για όλους».

Στη συνέχεια υπογραμμίζει πώς «στη Θεσσαλονίκη, δώσαμε μεγάλο αγώνα με το SOSte το νερό και το δημοψήφισμα με το συντριπτικό ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση γιατί το νερό είναι δημόσιο αγαθό και έτσι πρέπει να παραμείνει», ενώ καταλήγει ότι:

«Εργαστήκαμε και διεκδικήσαμε μια ΕΥΑΘ ενισχυμένη με προσλήψεις προσωπικού και αναπτυξιακά έργα τα οποία ξεκινήσαμε».