Σάββατο 28 Μαρτίου 2020
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ

Για καταιγίδα απολύσεων σε πολλές εταιρείες, κυρίως στον κλάδο του τουρισμού και των μεταφορών κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανεπάρκεια καταλογίζει στην κυβέρνηση η βουλευτής και τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου όσον αφορά τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων κατά την κρίση του κορωνοϊού.

«Μετά τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις το μήνα Μάρτιο πριν την κρίση του κορονοϊού,  τις νεοφιλελεύθερες αλλαγές της κυβέρνησης της ΝΔ στο θεσμικό πλαίσιο για την Εργασία, αλλά και τα ανεπαρκή, αντιλαϊκά, υφεσιακά μέτρα που εκείνη λαμβάνει κατά την υγειονομική κρίση, η κατάσταση επιδεινώνεται.

Μάλιστα επισημαίνει πως ήδη, στον τομέα των αερομεταφορών, μεγάλη εταιρεία handling δεν ανανέωσε τις συμβάσεις 300 εργαζομένων, «για τους οποίους η κυβέρνηση δεν είχε προβλέψει καν να επιδοτηθούν με το επίδομα των 533 ευρώ- και εφαρμόζει το καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου», λέει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα σημειώνει ότι δυστυχώς αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες, ιδίως στον κλάδο του Τουρισμού και των Μεταφορών.

«Ενώ  το σύμφωνο σταθερότητας έχει ανασταλεί και ο δημοσιονομικός χώρος υπάρχει, δηλαδή το μαξιλάρι των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ που άφησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ενώ  μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να καλύψει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις ,

Ενώ σε όλη την Ευρώπη τα κράτη καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων,

Στη χώρα μας επιστρέφουμε στην κανονικότητα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη: τις απολύσεις, την ανεργία και την ύφεση.  

Είναι η ώρα της ευθύνης όλων μας. Δεν επιτρέπονται ούτε ολιγωρίες ούτε νεοφιλελεύθεροι δογματισμοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή», αναφέρει στη δήλωσή της η Κατερίνα Νοτοπούλου.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ