Skip to main content

Νοτοπούλου κατά Ζέρβα: Χειροκροτητής της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Δεν διεκδικεί τίποτα

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επέλεξε για ακόμη μια φορά να αφήσει την πόλη χωρίς διεκδικήσεις», τόνισε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μετά την 86η ΔΕΘ.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στην πετυχημένη διοργάνωση και στη σημαντική παρουσία της τιμώμενης χώρας των ΗΑΕ σε αυτή, σχολιάζοντας παράλληλα τα κρίσιμα ζητήματα που τέθηκαν και αφορούν στην ανάπτυξη του κέντρου Logistics στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, ένα έργο το οποίο έχει παγώσει με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και ανοχής της διοίκησης Ζέρβα, την επέκταση του 6ουπροβλήτα, τη σιδηροδρομική Εγνατία κ.α. Όπως τόνισε, δεν αρκεί μια επιτυχημένη ΔΕΘ από πλευράς επισκεψιμότητας αλλά η Θεσσαλονίκη να καταστεί διαμετακομιστικός κόμβος και κέντρο ανάπτυξης.

Σχολιάζοντας όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα με την αστυνομία στα πανεπιστήμια η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί δήλωσε πως η δήθεν προοδευτική δημοτική αρχή, στην πραγματικότητα τάσσεται με τις πλέον διχαστικές, συντηρητικές, ακραίες φασίζουσες νοοτροπίες που θέλουν την αστυνομία μέσα στο πανεπιστήμιο όχι για να φυλάει τους πολίτες αλλά απέναντι στους φοιτητές.

«Ο δήμαρχος για ακόμη μια φορά επέλεξε το ρόλο του χειροκροτητή του πρωθυπουργού αντί να διεκδικεί για την πόλη» τόνισε, αναφέροντας ενδεικτικά την ανάγκη επανασύστασης του φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού με αφορμή τις τραγικές και ντροπιαστικές εικόνες που αντίκριζαν οι επισκέπτες της πόλης κάνοντας μια βόλτα στη Νέα Παραλία την περίοδο της ΔΕΘ.

«Ο δήμαρχος προκαλεί όταν λέει ότι «ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν θα επιτρέψει καμία έκπτωση ποιότητας μέσα στα σχολεία» επεσήμανε η Κατερίνα Νοτοπούλουτην ώρα που έχει τοποθετήσει δεκάδες Kibos για τους μαθητές. «Δεν είναι έκπτωση η διαφαινόμενη έλλειψη πόρων για να θερμαίνονται επαρκώς οι σχολικές αίθουσες και το σχολικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια του Χειμώνα;» δήλωσε καλώντας το δήμαρχο να απαντήσει πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει το τεράστιο ενεργειακό κόστος για τη θέρμανση των σχολείων.

Περισσότερα από 3500 παιδιά του δήμου Θεσσαλονίκης μένουν εκτός ΚΔΑΠ αλλά ο κ.Ζέρβας και πάλι δεν διεκδικεί τίποτα υπογράμμισε η Κ. Νοτοπούλου την ώρα που δήμαρχοι πανελλαδικά ξεσηκώνονται.

Για τιμωρητική, εκδικητική, αδικαιολόγητη και ενδεικτική του αυταρχικού καθεστώτος με τον οποίο διοικεί ο Κ. Ζέρβας το δήμο Θεσσαλονίκης έκανε λόγο η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφορικά με τη διαχείριση του προσωπικού. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα και στην απαράδεκτη όπως τη χαρακτήρισε μετακίνηση της κας Ζουρνά και την τοποθέτησή της σε μια υπηρεσία χωρίς αντικείμενο καλώντας τη διοίκηση του δήμου να εξηγήσει στο δημοτικό συμβούλιο το σκεπτικό της συγκεκριμένης τοποθέτησης.