Skip to main content

Νοτοπούλου: Κυβέρνηση και δήμος Θεσσαλονίκης αδιαφορούν για τη σχολική στέγη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής δημοτικής παράταξης κατηγορεί κυβέρνηση και δημοτική αρχή για απώλεια οικοπέδου στη Χαριλάου.

«Τη στιγμή που οι ανάγκες για σχολική στέγη στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι πιεστικές, κυβέρνηση και δημοτική αρχή παρακολουθούν άπραγοι την απώλεια του οικοπέδου Ο.Τ. 79» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Το οικόπεδο στην περιοχή Χαριλάου περικλείεται από τις οδούς Αλ. Σταύρου- Δανιόλου-Αλκμήνης, και είχε χαρακτηριστεί ως χώρος δημοτικού σχολείου, τελικά όμως δεν αποζημιώνονται οι δικαιούχοι» τονίζει η κ. Νοτοπούλου και προσθέτει:

«Σε αντίθεση με τις ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θέσαμε ως προτεραιότητα την σχολική στέγη σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, τα στελέχη της ΝΔ αδιαφορούν επιδεικτικά για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. Μπορεί στον δήμο Θεσσαλονίκης το πρόβλημα να είναι πολύ μεγάλο αλλά η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή επιμένουν σε αναποτελεσματικές και επικίνδυνες πρόχειρες λύσεις. Αντί να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα σοβαρό πρόγραμμα κατασκευής σύγχρονων κτιριακών υποδομών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, προτιμούν να τοποθετούν ακατάλληλα, προκατασκευασμένα «κλουβιά» σε αύλειους σχολικούς χώρους».

«Στερούν από τα παιδιά τις αναγκαίες σχολικές αίθουσες και τους ελεύθερους χώρους που έχουν ανάγκη!» σχολιάζει και καταλήγει: «Επιβεβαιώνουν με τον τρόπο αυτό, πόσο χαμηλά βρίσκεται στην ιεράρχησή τους η Δημόσια Παιδεία».