Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

«Ως πότε θα αδιαφορούν απέναντι στην εκπαίδευση, στην κατάρτιση στο ανθρώπινο δυναμικό στον χώρο του τουρισμού;» σημειώνει η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης

Συνάντηση με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Υπουργείου Τουρισμού, πραγματοποίησε η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τον κίνδυνο βιωσιμότητας των ιστορικών Σχολών Ξεναγών, των ΑΣΤΕΚ και των ΙΕΚ υπογράμμισαν ο Πρόεδρος κ. Ευθύμιος Κουτρούμπας, η Γραμματέας κ. Χαρά Παπαδοπούλου και η Ταμίας κ. Ιωάννα Παντελίδη εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού δυναμικού των Σχολών του Υπουργείου Τουρισμού, σε συνάντησή τους με την κ. Νοτοπούλου.

«Η δραστική μείωση των ήδη περιορισμένων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών και η μη πρόβλεψη στελέχωσής τους με προσλήψεις σε μόνιμη σχέση εργασίας αφήνει τις σχολές του Υπουργείου Τουρισμού και τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς σ' αυτές, στο έλεος της τύχης τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθενται ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου συμμερίζεται την αγωνία των εργαζομένων εκπαιδευτικών και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον αρμόδιο Υπουργό Τουρισμού.

«Ως πότε θα αδιαφορούν απέναντι στην εκπαίδευση, στην κατάρτιση και στην επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό στον χώρο του τουρισμού; Πότε θα γίνει αντιληπτό από τους κυρίους της Κυβέρνησης ότι με την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού και των αποσπασματικών λύσεων το μόνο που καταφέρνουν είναι η υποβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος;» σημειώνει η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης.

Η κ. Νοτοπούλου τονίζει ότι «δεν χωρούν άλλες δικαιολογίες.  Δεν χωρούν αναβολές» και προσθέτει ότι «ήρθε η ώρα για την καταγραφή των πραγματικών εκπαιδευτικών αναγκών στον κλάδο του τουρισμού αν θέλουμε να μιλάμε για ενδυνάμωση του. Ήρθε η ώρα για έγκαιρο, ορθό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό». 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ