Skip to main content

Νοτοπούλου: Ρατσιστικό παραλήρημα Σιμόπουλου με νεαρή Ρομά

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον βουλευτή της ΝΔ για ακροδεξιό και ρατσιστικό σχόλιο αναφορικά με ανάρτησή του στο Facebook για νεαρή Ρομά.

Για ακροδεξιό και ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή της ΝΔ, Στράτου Σιμόπουλου κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφορικά με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook και καλεί το κυβερνών κόμμα να καταδικάσει την κίνησή του.

«Ένα νέο κορίτσι Ρομά από τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ελλήνων Τσιγγάνων Δενδροποτάμου "Η ΑΓΑΠΗ" βρήκε να στοχοποιήσει ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Σιμόπουλος. Σε ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεδίπλωσε τα ρατσιστικά του αισθήματα» έγραψε η κ. Νοτοπούλου και συνέχισε:

«Χρησιμοποίησε μάλιστα μια φωτογραφία της νεαρής κοπέλας για να "πιστοποιήσει" τον ισχυρισμό του. Τέτοια μυαλά σέρνει και τόση είναι η κατάντια του Σιμόπουλου.

Δε μας είπε ο "άριστος" στην έκφραση ρατσιστικού λόγου, κ. Σιμοπουλος, ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να επιλέγονται όσοι συμμετέχουν στην παρέλαση κατά τη γνώμη του. Πιστοποιητικά φρονημάτων ή καταγωγής;

Έχουμε ευθύνη να απομονώσουμε κάθε ακραία φωνή που ανήκει στον εσμό της Ακροδεξιάς.

Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να καταδικάσει το ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή της».

Νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος ανέρτησε μία φωτογραφία από νεαρή Ρομά που παρέλασε για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, γράφοντας τα εξής:

«Στη χθεσινή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη από πολλούς παρισταμένους υπήρξε η άποψη, ότι η συμμετοχή ορισμένων συλλόγων δεν έγινε με κριτήρια που αρμόζουν σε μία εθνική επέτειο.Ελπίζω οι διοργανωτές του χρόνου να είναι περισσότερο προσεκτικοί.Η φωτό πιστοποιεί τον ισχυρισμό μου».

Η φωτογραφία που ανέρτησε ο βουλευτής της ΝΔ: