Skip to main content

Νοτοπούλου προς Τσαβλή: Ο φασίστας μπροστά σου κι εσύ κοιτάς το ηλιοβασίλεμα

Η δημοτική παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί στρέφεται κατά της διοίκησης καθώς όπως τονίζει αντί να καταδικάζει τον φασισμό, καταδικάζει τη δημοκρατία.

Αιχμηρή είναι η απάντηση της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί μετά την αντιπαράθεση που είχε η επικεφαλής Κατερίνα Νοτοπούλου με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσου Τσαβλή για την επιστολή του Ιωάννη Νασιούλα αναφορικά με τη φωταγώγηση του Λευκού Πύργου ενόψει της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης.

Δείτε - Άγρια κόντρα Νοτοπούλου - Τσαβλή για Νασιούλα και φωταγώγηση Λευκού Πύργου

Η δημοτική παράταξη στρέφεται κατά της διοίκησης τονίζοντας ότι «ενώ σε όλη την Ελλάδα η Δημοκρατια και η νομιμότητα καταδικάζουν τον φασισμό, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καταδικάζεται η Δημοκρατία και η νομιμότητα».

Παράλληλα αναφέρει πως «ο κ. Τσαβλής αρνήθηκε επανειλημμένα να καταδικάσει την στάση του κ. Νασιούλα φτάνοντας μάλιστα να παραπέμψει... στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο την καταδίκη του φασισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα καταδικάσει το φασισμό, η Διοίκηση του κ. Ζέρβα,

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι ζωντανός κάθε λεπτό, απαντούμε εμείς.

Δεν είναι Αθώοι. Οι ΝΑΖΙ στη φυλακή.

Όσους προδήλως πρεσβεύουν την ιδεολογία του φασισμού είναι εύκολο και να τους διακρίνεις και να τους απομονώσεις. Πλέον και να τους καταδικάσεις. Δυστυχώς υπάρχουν και οι ανεκτικοί στο φασισμό, εκείνοι που δεν ριγούν καν βλέποντας να σκάει το αβγό του φιδιού μπροστά τους και το θεωρούν φυσική διεργασία.

Ενώ λοιπόν σε όλη την Ελλάδα η Δημοκρατια και η νομιμότητα καταδικάζουν το φασισμό, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καταδικάζεται η Δημοκρατία και η νομιμότητα.

Λίγο πριν δοθεί ο λόγος στον κ. Νασιούλα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενημερωθήκαμε για τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και για επιστολή του στον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ», Κατερίνα Νοτοπούλου, ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου πριν δώσει το λόγο στον κ. Νασιούλα να ενημερώσει το Σώμα για την επιστολή του και να την καταδικάσει.

Ο Πρόεδρος κ. Τσαβλής αρνήθηκε επανειλημμένα να καταδικάσει την στάση του κ. Νασιούλα φτάνοντας μάλιστα να παραπέμψει... στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (!) την καταδίκη του φασισμού.

Αρνηθηκε όμως να καταδικάσει την επιστολή του κ. Νασιούλα. Έχεις μπροστά σου τον φασίστα και κοιτάς το ηλιοβασίλεμα. Η μπάλα στην κερκίδα...

Η επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ Κατερίνα Νοτοπουλου ζήτησε το λόγο προκειμένου να καταγγείλει τη διαδικασία και τη στάση ανοχής του προέδρου στις πρακτικές του κ. Νασιούλα, αλλά ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ δεν της δόθηκε η δυνατότητα άσκησης του δικαιώματος αυτού.

Όταν της δόθηκε ο λόγος για την προγραμματισμένη της τοποθέτηση επί του θέματος της ειδικής συνεδρίασης η Κατερίνα Νοτοπούλου κατήγγειλε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για θεσμική εκτροπή και μη τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Ως επιβεβαίωση, ο κ. Τσαβλής δεν επέτρεψε στην Επικεφαλής της παράταξης να εκφράσει το σκεπτικό της αποχώρησης αλλά παρεμπόδισε την ελεύθερη έκφρασή της.

Η κ. Νοτοπουλου του ανταπάντησε «κ. Πρόεδρε εσείς λέτε ότι μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε, φτάσατε να πείτε να χορεύουμε και να τραγουδάμε. Όμως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι χώρος για τραγούδι και χορό αλλά τόπος υπεράσπισης της Δημοκρατίας. Και δεν δίνετε τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να εκφραστεί...».

Οφείλαμε ως πρώτη προτεραιότητα να καταδικάσουμε τις πρακτικές των ομοϊδεατών της ΧΑ, που βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όχι να τους κανακεύετε δίνοντάς τους χώρο.

Τον φασισμό, όσο φιλικός κι αν μοιάζει, όσο κοντά μας κι αν είναι οφείλουμε να τον απομονώσουμε και καμία άλλη συζήτηση δεν προέχει αυτής.

Η άρνηση από τον Πρόεδρο να καταδικάσει την επιστολή του κ. Νασιούλα μάς θλίβει βαθιά. Και τραυματίζει βαθιά τον ίδιο τον θεσμό που εκπροσωπεί. Ο δε δήμαρχος δεν βρήκε κουβέντα να πει...

Αντίθετα από χτες, σε μνημεία πολιτισμού αλλά και τόπους μνήμης σε κάθε άκρο της Ευρώπης, οι δημοκρατικοί πολίτες αναρτούν πανό, που καταδικάζουν τους ΝΑΖΙ στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή των χώρων.

Τούτα τα μνημεία είναι αποτέλεσμα του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας των ανθρώπων. Αυτόν τον πολιτισμό πληγώνει η ύπαρξη ναζιστικών μορφωμάτων που σήκωσαν κεφάλι και απειλούν με σκοταδισμό, ρητορική μίσους και πρακτική αίματος.

Δεν ήταν τυχαία η επιλογή της χρωστικής ύλης φωταγώγησης των μνημείων του αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού. Φως πρέπει να πέφτει στα μνημεία και όχι αίμα αθώων πολιτών.

Είμαστε βέβαιοι ότι από μεθαύριο κ. Νασιούλα, θα σκεφτείτε δυο φορές τις απειλές σας. Γιατί εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη.

Δεν είναι αθώοι.

Είναι εγκληματίες αυτοί, οι ηθικοί αυτουργοί και όσοι τους συντρέχουν.

Τέλος, δήλωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου: «Υπερψηφίζουμε -με την ευχή να είναι ομόφωνη- η έκδοση του σχετικού ψηφίσματος από το Δήμο Θεσσαλονίκης για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής δράσης.

Όμως ο αντιφασιστικός αγώνας δεν εξαντλείται σε ψηφίσματα. Είναι υποχρέωση μας να υψώνουμε κάθε λεπτό ανάστημα-ανάχωμα απέναντι στο φασισμό.

Την ώρα που όλη η ελληνική κοινωνία ενώνει τις δυνάμεις της απέναντι στο φασισμό, απλώς... ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΩ».

Προσεξτε, το φίδι τσιμπάει κι αυτούς που το αγκαλιάζουν...».