Skip to main content

Νοτοπούλου: Η Γεροβασίλη μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα

«Στηρίξαμε τον κ. Κασσελάκη όμως το τελευταίο διάστημα είδαμε επιλογές που μας γύρισαν πίσω», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου μόλις πέντε μήνες μετά την εκλογή του στην προεδρία, ο Στέφανος Κασσελάκης καλείται να υπερασπιστεί εκ νέου την θέση του, μίλησε στο MEGA, η βουλευτής του κόμματος, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Εξαπολύοντας βέλη κατά του νυν προέδρου, η κ. Νοτοπούλου, ανέφερε ότι «υποστηρίξαμε τον κ. Κασσελάκη» όμως αυτούς τους μήνες μετά την εκλογή του «είχαμε μια φθίνουσα πορεία και μια πορεία εσωστρέφειας».

Σύμφωνα με την ίδια, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «κληθήκαμε να υποστηρίξουμε πρωτοβουλίες που ήταν αυτοαναφορικές, που άλλαζαν την ατζέντα στο πεδίο της παραπολιτικής και του life style και όχι στο πεδίο της αντεπίθεσης στην κυβέρνηση της ΝΔ».

Στηρίξαμε τον κ.  Κασσελάκη επανέλαβε, «όμως το τελευταίο διάστημα είδαμε επιλογές που μας γύρισαν πίσω».
Υπερ της Γεροβασίλη

Τονίζοντας ότι «υπάρχει δημοσκοπική καθίζηση τους τελευταίους μήνες», η Κατερίνα Νοτοπούλου, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη:

«Υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας αυτή την στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικής αξιοπιστίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται πολιτική ενότητα και ομοψυχία, χρειάζεται μία ηγεσία που θα μπορέσει να εγγυηθεί την ενότητα, την διεύρυνση και την ενδυνάμωση του κόμματος.

Με αυτή την έννοια καλωσορίζω οποιαδήποτε υποψηφιότητα συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά. Θεωρώ ότι η Όλγα Γεροβασίλη μπορεί να εγγυηθεί αυτά τα χαρακτηριστικά στην ελληνική κοινωνία και να προχωρήσουμε ενωμένοι».

«Υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούμε ότι είναι η ώρα να δράσουμε, χρειάζεται ηγεσία που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα. Η Όλγα Γεροβασίλη μπορεί να τα εγγυηθεί αυτά στην ελληνική κοινωνία και να προχωρήσουμε ενωμένοι».

«Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μία ευθύνη για όλους μας»

Αναφερόμενη στην παρέμβαση «βόμβα» του Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Νοτοπούλου δήλωσε:  «Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μία ευθύνη για όλους μας. Πήρε μία δύσκολη ευθύνη, μίλησε με τόλμη και αλήθεια και μας προειδοποίησε γι’ αυτά που έρχονται και μας ζήτησε να τοποθετηθούμε εμείς».

Για τις δηλώσεις του κ. Σακελλαρίδη που προσχώρησε πρόσφατα στην κοινοβουλευτική ομάδα της «Νέας Αριστεράς» και παρομοιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ «με μαύρη τρύπα» που δεν μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο,  η κ. Νοτοπούλου είπε, ότι έκανε μία συγκεκριμένη επιλογή συμπλέοντας με ένα κόμμα που έφερε περαιτέρω διάσπαση στον πολιτικό χώρο χωρίς λόγο.

Σχετικά με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ανέφερε ότι «ευθύνεται για μία σειρά από πολιτικές επιλογές που στοίχισαν στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ελληνική κοινωνία, νομίζω ότι πάει πάρα πολύ να τοποθετείται γι’ αυτό από τη στιγμή που λειτούργησε υπονομευτικά στην συλλογική μας προσπάθεια».

Στο ερώτημα, πάντως, τι θα κάνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι κατά του Στέφανου Κασσελάκη σε περίπτωση επανεκλογής του, είπε: «Μακάρι να μείνουμε ενωμένοι».