Skip to main content

Νοτοπούλου: Ιδιαίτερη ανησυχία για την κατάσταση των δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Η υποστελέχωση φέρνει σοβαρά ζητήματα λειτουργίας σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξαιτίας της υποστελέχωσής του, φέρνει με επίκαιρη ερώτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως τονίζει η κ. Νοτοπούλου στην ερώτηση προς την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Ζαχαράκη, η κατάσταση και η λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, των παραρτημάτων και των δομών του προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς.

Σύμφωνα με την κ. Νοτοπούλου, τα κενά στη στελέχωση του Κέντρου τα τελευταία χρόνια, καλύπτονται μέσω προσλήψεων εργαζομένων με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, χωρίς όμως να υπάρχει μ' αυτόν τον τρόπο ουσιαστική λύση καθώς με τη λήξη των συμβάσεων το πρόβλημα αναδεικνύεται πιο έντονα κάθε φορά, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης κάλυψης των αναγκών σε προσωπικό.

Επειδή το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τα παραρτήματα και τις δομές του είναι επιφορτισμένο με ένα εξαιρετικά σημαντικό και κρίσιμο έργο και η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί είναι εξαιρετικά ανησυχητική, η Κατερίνα Νοτοπούλου ερωτά την αρμόδια υπουργό τι προτίθεται να πράξει ώστε να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, των παραρτημάτων και των δομών του, με σκοπό να επιτελέσουν απρόσκοπτα τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο τους και να παρέχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες που χρειάζονται οι φιλοξενούμενοι σε αυτά.