Skip to main content

Ντ. Μπακογιάννη: «Κόμμα δυνατό ή περιχαρακωμένο»

Η υποψήφια για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, από τα Τρίκαλα και τη Λάρισα όπου βρέθηκε, έθεσε το δίλημμα για το τι κόμμα θέλουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας.
Το δίλημμα «εάν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας θέλουν ένα κόμμα μεγάλο, δυνατό και ενωμένο, το οποίο θα μπορεί να διεκδικήσει αξιόπιστα αύριο μια νέα κυβερνητική εντολή, ή ένα κόμμα μικρό, περιχαρακωμένο, στο άκρο του πολιτικού σκηνικού», έθεσε σήμερα η υποψήφια για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, από τα Τρίκαλα, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο των περιοδειών της.

Η κα Μπακογιάννη μίλησε ενώπιον στελεχών, μελών και φίλων της ΝΔ σε αίθουσα του φρουρίου της περιοχής. Προηγουμένως, είχε επισκεφθεί το νομάρχη Τρικάλων, το δήμαρχο Τρικκαίων και τα γραφεία του κόμματος, ενώ είχε συνάντηση και με αρκετά στελέχη των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων του νομού.

Η  υποψήφια για την προεδρία στη συνέχεια βρέθηκε στη Λάρισα, όπου επανέλαβε ότι «η εκλογή της 29ης Νοεμβρίου θα καθορίσει αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή αν θα μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν. Αν θα γίνουμε μια παράταξη μικρή, εσωστρεφής και ιδεολογικά περιχαρακωμένη ή μια παράταξη εξωστρεφής που θα απευθύνεται στην ευρύτερη κοινωνία και θα αποκτήσει ξανά προοπτική εξουσίας».

«Δεν χρειαζόμαστε αυτούς που πλήγωσαν και έβλαψαν την παράταξη», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «για να αποφύγουμε τα φαινόμενα αυτά στο μέλλον, πρέπει να καθιερώσουμε στη Νέα Δημοκρατία κανόνες διαφάνειας, αξιοκρατίας και δημοκρατίας».

Ακόμα, κάλεσε τους Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Παναγιώτη Ψωμιάδη να τοποθετηθούν, υποστηρίζοντας πως «είναι δημαγωγικό να καταγγέλλουμε τους μηχανισμούς και να αποφεύγουμε να δεσμευτούμε για το πώς δημοκρατικά θα τους καταργήσουμε».

«Η Νέα Δημοκρατία η οποία εγώ ονειρεύομαι δεν θα κάνει τα λάθη του παρελθόντος. Δεν θα έχει κλειστές πόρτες για τα στελέχη της. Δεν θα ανέχεται συμπεριφορές που πληγώνουν τους πολίτες. Δεν θα γυρίζει την πλάτη σε όσους την εμπιστεύθηκαν», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία που ονειρεύεται θα δίνει τη μάχη των ιδεών σε όλα τα επίπεδα «και όλα αυτά, με το βλέμμα μπροστά. Με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία. Έχοντας στο μυαλό μας πώς θα διευρύνουμε ξανά την απήχηση της παράταξής μας. Πώς θα γίνουμε ξανά κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο».