Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018
x

ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν θεώρησε ποτέ καλή ιδέα το Grexit, αντιθέτως θεωρούσε πως ήταν ένα πραγματικά καταστροφικό και τεράστιο λάθος.

Για την Ελλάδα μίλησε στην τελευταία του συνέντευξη ως πρόεδρος του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στους Financial Times.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ παραδίδει τη σκυτάλη στον Πορτογάλο Μάριο Σεντένο.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε πως στην περίοδο της κρίσης του 2015 για την Ελλάδα, δεν ήταν η Γερμανία αυτή που επέμενε για ένα προσωρινό "Grexit", αλλά περισσότερο χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς "είχαν χάσει την υπομονή τους με την Αθήνα".

Ο ίδιος δεν θεώρησε ποτέ καλή ιδέα το Grexit, αντιθέτως θεωρούσε πως ήταν ένα πραγματικά καταστροφικό και τεράστιο λάθος.

Ωστόσο τώρα, σχολιάζει, η Ελλάδα δεν παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ και ετοιμάζεται να βγει από το πρόγραμμα φέτος.

"Ο Πρωθυπουργός Τσίπρας και ασφαλώς ο Ε. Τσακαλώτος, έχουν αλλάξει εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν όλα είναι πιο εύκολα από τότε, είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση", τόνισε ο Ολλανδός.

Ακόμη, παραδέχθηκε ότι ορισμένα από τα μέτρα που χρειάστηκε να πάρει η Ελλάδα ήταν "ακραία", αλλά οι συζητήσεις τώρα έχουν στραφεί στις μεταρρυθμίσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ