Skip to main content

Ντου μελών του Ρουβίκωνα σε κτήριο του υπουργείου Περιβάλλοντος

Η εισβολή έγινε στις 4.05 μμ από περίπου 30 άτομα, σε παράρτημα του υπουργείου στην οδό Αμαλιάδος 17 στους Αμπελόκηπους της Αθήνας.

Εισβολή σε κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος έκαναν λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, διαμαρτυρόμενοι για το ζήτημα της δημιουργίας ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισβολή έγινε στις 4.05 μμ από περίπου 30 άτομα, σε παράρτημα του υπουργείου στην οδό Αμαλιάδος 17 στους Αμπελόκηπους. Αφού ανέβηκαν στον πρώτο όροφο, πέταξαν φέιγ βολάν και στη συνέχεια έφυγαν. Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές.

Σε ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους «αγωνιζόμενους κατοίκους της Λευκίμμης», στην Κέρκυρα, που αντιδρούν με τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή.

«Ο καιρός πέρασε και η κατάσταση στη Λευκίμμη όχι μόνο δεν φαίνεται να έχει αλλάξει, αλλά βρίσκεται σε μια ανεξέλεγκτη φθίνουσα πορεία», αναφέρουν τα μέλη του Ρουβίκωνα, που εκφράζουν την αντίθεσή τους με τη δημιουργία του ΧΥΤΑ.

«Οι κάτοικοι της Λευκίμμης από το 2008 τα έχουν βάλει με κράτος και καταστολή προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία τους και το φυσικό χώρο στον οποίο ζουν και που τους περιβάλλει. 11 χρόνια μετά οι ίδιοι άνθρωποι που κατανοούν ότι η υγεία τους παίζεται κορώνα-γράμματα για τα συμφέροντα και τα οικονομικά κέρδη των αφεντικών και των πολιτικών, βρέθηκαν στο εδώλιο να απολογηθούν επειδή διεκδικούν τα αυτονόητα», σημειώνουν.

Τα μέλη της συλλογικότητας κατηγορούν τον περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτο, αλλά και τον κ. Σταθάκη, «ο οποίος εθελοτυφλεί μπροστά στις ευθύνες και τις καίριες απαιτήσεις των κατοίκων της Κέρκυρας ενώ μονογράφει πολυμερείς συμβάσεις με REPSOL και ΕΛ. ΠΕ. για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο».

φωτογραφία αρχείου