Skip to main content

Νυφούδης κατά Καϊτεζίδη: Αντί για συγγνώμη, στέλνει τελεσίγραφο σε 80 μαθητές με ειδικές ανάγκες

Ο επικεφαλής της αντιπολιτευτικής παράταξης βάλλει κατά του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη για την ακαταλληλότητα κτηρίων που στεγάζουν ειδικά σχολεία

Πυρά κατά του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με το 2ο ΕΕΕΕΚ, το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο και την ακαταλληλότητα των κτηρίων στα οποία φιλοξενούνται οι εκπαιδευτικές δομές εξαπολύει ο επικεφαλής της αντιπολιτευτικής παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη», Νίκος Νυφούδης.

Ο κ. Νυφούδης διερωτάται γιατί ο δήμος κινητοποιήθηκε «στη μέση της σχολικής χρονιάς και όχι όταν είχε λάβει γνώση από τις τεχνικές υπηρεσίες, για την επικινδυνότητα του κτιρίου», σημειώνοντας παράλληλα πως «αντί να δώσει λύση ως άμεσα υπεύθυνος, πετάει το μπαλάκι σε άλλους».

Διαβάστε σχετικά: Παρατείνεται ως 19 Φεβρουαρίου η λειτουργία 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Ειδικού Νηπιαγωγείου για παιδιά με αυτισμό

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εδώ και τέσσερα χρόνια αγωνίζεται για άμεση μετεγκατάσταση οπουδήποτε» προσθέτει σε σχετική του ανακοίνωση ο επικεφαλής της παράταξης, τονίζοντας πως «ο δήμαρχος όμως κωλυσιεργούσε. Ενεργοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα γιατί έγινε παρέμβαση της Εισαγγελίας μετά από καταγγελία των γονέων καθώς κρίθηκε ακατάλληλο το υφιστάμενο κτίριο».

«Δυστυχώς ακόμα και σήμερα η διοίκηση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με το τελεσίγραφο για τις 19/02 προσπαθεί να αναλάβουν άλλοι τις δικές του ευθύνες. Μια πάγια τακτική που δυστυχώς δεν αλλάζει ούτε στην αυγή της νέας θητείας της. Θα ήταν προτιμότερη μια συγνώμη...» καταλήγει ο κ. Νυφούδης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη», Νίκου Νυφούδη:

Προεκλογικά ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη έλεγε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα σχολικής στέγης. Όμως η πρώτη ανακοίνωση του δήμου στη νέα θητεία αφορά ένα προαναγγελθέν λουκέτο σε σχολική μονάδα.

Ο λόγος για το 2ο ΕΕΕΕΚ, το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο, που φοιτούν περίπου 80 μαθητές με ειδικές ανάγκες, τα οποία θα σταματήσουν να λειτουργούν μετά την απόφαση του δήμου από τις 19 Φεβρουαρίου λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου.

Η «Ανθρώπινη Πόλη» θέτει δημόσια τα εξής ερωτήματα:

-          Τι είναι αυτό που κινητοποίησε ΤΩΡΑ, το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη ώστε να στείλει τελεσίγραφο, στη μέση της σχολικής χρονιάς και όχι όταν είχε λάβει γνώση από τις τεχνικές υπηρεσίες, για την επικινδυνότητα του κτιρίου;

-          Γιατί αντί να δώσει λύση ως άμεσα υπεύθυνος, πετάει το μπαλάκι σε άλλους;

Τα τελευταία χρόνια βλέπαμε ότι υπήρχαν πολλές και διαφορετικές καθυστερήσεις στο να δοθεί λύση. Η διοίκηση καθυστερούσε να προκηρύξει μειοδοτικούς διαγωνισμούς για ανεύρεση νέου κτιρίου. Ακούγαμε ότι όλα ήταν καλά στο συγκεκριμένο κτίριο. Αντιδρούσαμε μαζί με τους γονείς αλλά κανείς δεν άκουγε κουβέντα.

Μάλιστα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εδώ και τέσσερα χρόνια αγωνίζεται για άμεση μετεγκατάσταση οπουδήποτε. Ο δήμαρχος όμως κωλυσιεργούσε. Ενεργοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα γιατί έγινε παρέμβαση της Εισαγγελίας μετά από καταγγελία των γονέων καθώς κρίθηκε ακατάλληλο το υφιστάμενο κτίριο.

Δυστυχώς ακόμα και σήμερα η διοίκηση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με το τελεσίγραφο για τις 19/02 προσπαθεί να αναλάβουν άλλοι τις δικές του ευθύνες. Μια πάγια τακτική που δυστυχώς δεν αλλάζει ούτε στην αυγή της νέας θητείας της. Θα ήταν προτιμότερη μια συγνώμη...