Skip to main content

Νύχτα έντασης στη Θεσσαλονίκη: Η ΕΛΑΣ μέσα στο ΑΠΘ - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φοιτητών

Μετά την αστυνομική επιχείρηση και τις 49 προσαγωγές ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν εντός της ΣΘΕ - Συγκέντρωση φοιτητών στο κάμπους, μαζί τους και καθηγητές

Νύχτα έντασης τη Θεσσαλονίκη, μετά την απογευματινή αστυνομική επιχείριση στη Σχολή Θετικών Επιστημών. 

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου όταν σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άτομα τα οποία πραγματοποιούσαν δράση σε χώρο πέριξ του Βιολογικού Τμήματος, προκάλεσαν φθορές σε λαμαρίνες στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη, την οποία περιφρουρούν δυνάμεις της αστυνομίας. 

Image

 

Υπενθυμίζεται ότι το στέκι του Βιολογικού Τμήματος τελούσε υπό κατάληψη για 34 χρόνια και έληξε μετά από αστυνομική επέμβαση πριν από δύο χρόνια. 

ΔιαβάστεΘεσσαλονίκη: Μέσα στο ΑΠΘ τα ΜΑΤ - 49 προσαγωγές στη ΣΘΕ (φωτο+vid)

Δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, της ασφάλειας προχώρησαν σε 49 προσαγωγές ατόμων και αστυνομικοί μπήκαν στη Σχολή Θετικών Επιστημών, όπου και παραμένουν μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου. 
Κλιμάκιο της Σήμανσης πραγματοποιεί ελέγχους στη ΣΘΕ, αλλά και στην πρώην κατάληψη Στέκι στο Βιολογικό. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατασχεθεί κράνη και κοντάρια.

Image

 

Μέσα στο Α.Π.Θ. βρέθηκαν όλες αυτές τις ώρες εκατοντάδες φοιτητές που στέκονταν απέναντι από την αστυνομία, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας την απελευθέρωση όσων έχουν προσαχθεί, Ένας άλλος αριθμός φοιτητών συγκεντρώθηκαν μετά από έκτακτο κάλεσμα στην Καμάρα και με πορεία έφτασαν λίγο μετά τις 21.00 στο ΑΠΘ, στο σημείο όπου βρίσκονταν οι υπόλοιποι συγκεντρωθέντες. Λίγο πριν τις 10.00 και κατόπιν συνεννόησης των καθηγητών με τους αστυνομικούς, οι διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν αναπτυχθεί στις εισόδους του πανεπιστημιακού χώρου, άνοιξαν διάδρομο για να αποχωρήσουν οι διαδηλωτές από την κεντρική πύλη.

Image

 

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρύτανης του Α.Π.Θ., Χαράλαμπος Φείδας, ανέφερε ότι «η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία από καταστροφές που προκαλούνται από τη δράση οργανωμένων ομάδων που χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους».

Διαβάστε ακόμη: Πρύτανης ΑΠΘ: Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία από οργανωμένες ομάδες

Σημειώνεται πως ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα περιμετρικά και εντός του ΑΠΘ.