Skip to main content

Ο Δημήτρης Τσαλικάκης νέος διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Το όνομα του υποδιοικητή της 4ης ΥΠΕ και καθηγητή του ΠΑΜΑΚ θα προταθεί στην Διαρκή Επιτροπη Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τον υποδιοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης και καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Δημήτρη Τσαλικάκη, επιλέγει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για διάδοχο του Στρατή Πλωμαρίτη στη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ.

Συγκεκριμένα, με απόφαση Κικίλια προτείνονται στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για τις θέσεις των επτά νέων Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, οι εξής:

Παναγιώτης Στάθης, ως Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής

Χρήστος Ροϊλός, ως Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου

Γεώργιος Τοπαλίδης, ως Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Δημήτριος Τσαλικάκης, ως Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης

Φώτης Σερέτης, ως Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

Ιωάννης Καρβέλης, ως Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας

Ελένη Μπορμπουδάκη, ως Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Ποιος είναι ο Δημήτρης Τσαλικάκης

Ο Δημήτρης Τσαλικάκης γεννήθηκε στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης το 1977, είναι παντρεμένος και πατέρας δυο θυγατέρων.

Είναι κάτοχος πτυχίου από το Μαθηματικό τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, στα «Πληροφοριακά Επιχειρησιακά Συστήματα» από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου και στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς και κάτοχος Διδακτορικού τίτλου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Είναι Λέκτορας του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με βασικό αντικείμενο έρευνας την Μοντελοποίηση και την Ανάλυση Βιοϊατρικών Δεδομένων.

Έχει διατελέσει αναπληρωτής Διοικητής και Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑHEPA Θεσσαλονίκης από τον Αύγουστο του 2013 έως τον Δεκέμβριο του 2014.

Από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και σήμερα είναι Υποδιοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Από το 2008 έως και το 2013 εργάσθηκε ως ΠΔ/407, ασκώντας αυτοδύναμη διδασκαλία σε διάφορα Πανεπιστήμια και Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Β. Ελλάδος.

 

Περισσότερες από 50 επιστημονικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κριτές και σε βιβλία, οι οποίες έχουν συγκεντρώσει πάνω από 700 ετεροαναφορές.

Έχει διατελέσει μέλος πολλών ερευνητικών προγραμμάτων, τόσο στην συγγραφή όσο και στην υλοποίηση αυτών.