Skip to main content

Ο δήμος Καλαμαριάς εντάσσεται στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων

Τα Δημοτικά σχολεία της Καλαμαριάς από τη νέα σχολική χρονιά και για πρώτη φορά από την έναρξη του προγράμματος, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα

Δεκτό έγινε από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας το αίτημα του δήμου Καλαμαριάς για την ένταξή του στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, ενέργεια που έγινε από τις πρώτες μέρες της διοίκησης της Χρύσας Αράπογλου.

Όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο Υπουργείο, τα Δημοτικά σχολεία της Καλαμαριάς από τη νέα σχολική χρονιά και για πρώτη φορά από την έναρξη του προγράμματος, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιεί ο ΟΠΕΚΑ.

«Με την κατάλληλη οργάνωση από την πλευρά των υπηρεσιών του Δήμου και σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και γονείς, οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας θα απολαμβάνουν υγιεινά γεύματα που προάγουν τη μεσογειακή διατροφή, ενώ η συμμετοχή στο πρόγραμμα ενισχύει παράλληλα το αίσθημα της παρέας και της συντροφικότητας», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς, Θανάσης Γιαννακός.

Η δημοτική αρχή και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού, εκφράζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κ. Ευάγγελο Κελεσίδη για τη συνεργασία, την κατανόηση της κοινωνικής αναγκαιότητας και την αμέριστη στήριξη της προσπάθειάς που έγινε.