Skip to main content

Ο δήμος Καλαμαριάς τίμησε τον Ναύαρχο Βότση

Τιμούμε τη μνήμη του Ναυάρχου Νικόλαου Βότση. Του μεγάλου αυτού Έλληνα, που με γενναιότητα βύθισε την τουρκική φρεγάτα Φετχί Μπουλέντ τον Οκτώβριο του 1912», τόνισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς

Εκδήλωση τιμής στον Ναύαρχο Βότση πραγματοποίησε το πρωί ο δήμος Καλαμαριάς και το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού, σε συνεργασία με τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Ναυάρχου Βότση, στο μνημείο που δημιουργήθηκε το 2021 στη μνήμη του.

«Τιμούμε τη μνήμη του Ναυάρχου Νικόλαου Βότση. Του μεγάλου αυτού Έλληνα, που με γενναιότητα βύθισε την τουρκική φρεγάτα Φετχί Μπουλέντ τον Οκτώβριο του 1912. Η πράξη του έμεινε στην αιωνιότητα και το όνομά του χαράχτηκε στην ιστορία. Είμαι περήφανος που επί δημαρχίας μου παραδόθηκε στους κατοίκους της περιοχής το μνημείο του, το οποίο αποτελεί πια φάρο, που παραπέμπει στη λαμπρή ιστορία του σπουδαίου Ναυάρχου και ταυτόχρονα διδάσκει στους νεότερους τη δύναμη της πίστης και της αγάπη για την πατρίδα και την ελευθερία», τόνισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ Ιουστίνου, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Πάρης Μπίλλιας, εκπρόσωπος του Γ’ Σώματος Στρατού/ Διοικητής της ΜΕΡΥΠ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Κυρατζής, οι Αντιδήμαρχοι, Βάσω Νικολέττου, Πασχάλης Λεμονής, Στέλιος Ματσαρίδης και Ιωάννης Πενόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού, Ανανίας Τσιραμπίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ναύαρχος Βότσης», Αθανάσιος Τσολάκος, καθώς και σημαιοφόροι των σχολείων του δήμου Καλαμαριάς.