Skip to main content

Ο δήμος Λαγκαδά τίμησε τη μνήμη των Ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα (φωτο)

Μετά το πέρας της Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Μακεδονομάχων του δήμου στην πλατεία της πόλης της Λαγκαδά

Τη μνήμη των Ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα τίμησε σήμερα Κυριακή 22 Οκτωβρίου ο δήμος Λαγκαδά.

Το πρωί εψάλη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου η επίσημη Δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτωνος, παρουσία των τοπικών αρχών, αλλά και των επικεφαλής των διοικήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής.

Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Παναγιώτης Μητσόπουλος, που μεταξύ άλλων επισήμανε ότι είναι χρέος όλων των σύγχρονων Μακεδόνων να τιμούν όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία της Μακεδονίας, «για να μπορούμε ημέρες σαν τη σημερινή να υψώνουμε ελληνικές σημαίες και όχι βουλγαρικές», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Μακεδονομάχων του δήμου στην πλατεία της πόλης της Λαγκαδά, από τον δήμαρχο κ. Γιώργο Ξενιτίδη, εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτιστικών συλλόγων και της μαθητιώσας νεολαίας.

Ανάλογες εκδηλώσεις τιμής στους Ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου Λαγκαδά.