Skip to main content

Ο δήμος Παύλου Μελά βράβευσε 550 μαθητές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Στους 550 βραβευθέντες μαθητές των 12 Λυκείων της Σταυρούπολης, της Πολίχνης και της Ευκαρπίας απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες που κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το σχολικό έτος 2022 - 23 βράβευσε ο δήμος Παύλου Μελά σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών στο αμφιθέατρο των ΕΠΑ.Λ - Ε.Κ Σταυρούπολης.

Στους 550 βραβευθέντες μαθητές των 12 Λυκείων της Σταυρούπολης, της Πολίχνης και της Ευκαρπίας απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι. Οι τέσσερις μαθητές με τις καλύτερες επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις παρέλαβαν από έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι ανάμεσά σας. Μέσα σε νέες και νέους που κοπίασαν, που δούλεψαν σκληρά και πέτυχαν. Σας αξίζουν συγχαρητήρια. Οι κόποι και οι αγώνες σας πρέπει να ανταμείβονται. Η σημερινή εκδήλωση είναι μια μικρή αναγνώριση της προσπάθειάς σας. Μια αναγνώριση που προέρχεται από τον τόπο σας, από τον Δήμο στον οποίο μένετε και πήγατε σχολείο», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης.

Ο κ. Ασλανίδης συνεχάρη τις οικογένειες των παιδιών που στήριξαν τον αγώνα των παιδιών τους αλλά και τους καθηγητές που στάθηκαν δίπλα τους. «Είναι πολύ σημαντικό ένα παιδί, ανεξάρτητα από την καταγωγή, το οικονομικό υπόβαθρο και τις αντικειμενικές συνθήκες της ζωής του, να μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι στόχος του δήμου είναι να επενδύσει στην εκπαίδευση. «Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να ενισχύσουμε τη σχολική στέγη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, Έλενα Λαδοπούλου σημείωσε: «Το δικό μας χρέος ως τοπική διοίκηση, ως νέα διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά είναι να κρατάμε ανοιχτούς τους νέους ορίζοντες των παιδιών. Οι νέοι δεν είναι μόνο το μέλλον αλλά και το παρόν. Σας συγχαίρουμε για τους κόπους σας».

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν τρεις συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί που προσέφεραν τα μέγιστα επί σειρά ετών σε χιλιάδες μαθητές του Δήμου Παύλου Μελά. Πρόκειται για τον φιλόλογο Δημήτρη Πασχαλίδη, την νηπιαγωγό Αθηνά Ελευθεριάδου και τον φιλόλογο και θεολόγο Κωνσταντίνο Ντούρο.

Επίσης, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στην σχολική καθαρίστρια του Δήμου Παύλου Μελά, Ευδοξία Ρέρα, η οποία κατάφερε παράλληλα με την εργασία της να εισαχθεί στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας. Τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού, Χρήστος Μήττας.