Skip to main content

Ο δήμος Θερμαϊκού μεγαλώνει κατά 7.000 στρέμματα και αποκτά τμήμα Πολεοδομίας

Με την εγκατάσταση της Πολεοδομίας, ο δήμος Θερμαϊκού μεγαλώνει κατά 7.000 στρέμματα, τα οποία βρίσκουν εφαρμογή στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο.

Ο δήμος Θερμαϊκού αποκτά τμήμα Πολεοδομίας, υλοποιώντας, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ένα χρόνιο αίτημα των δημοτών.

Από την 1η Νοεμβρίου το νεοσύστατο τμήμα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στο κτήριο των εγκαταστάσεων των Τεχνικών Υπηρεσιών, στην είσοδο της Περαίας, δίνοντας την δυνατότητα σε όλους τους δημότες για άμεση και γρήγορη διεκπεραίωση των ζητημάτων τους.

Το γραφείο Πολεοδομίας είναι πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο από δύο μηχανικούς, έναν τοπογράφο και έναν αρχιτέκτονα.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, με την εγκατάσταση της Πολεοδομίας στην περιοχή, ο δήμος Θερμαϊκού μεγαλώνει κατά 7.000 στρέμματα, τα οποία βρίσκουν εφαρμογή στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο (επί της ουσίας «απεγκλωβίζονται») με τη δυνατότητα αξιοποίησης των εκτάσεων αυτών να είναι, πλέον, μία άμεση προοπτική.

«Ταλαιπωρία τέλος, χάσιμο χρόνου τέλος. Όλες οι πολεοδομικές υποθέσεις που απασχολούν τους δημότες μας θα αρχίζουν και θα τελειώνουν εδώ, στον δήμο Θερμαϊκού, στο δικό μας Τμήμα της Πολεοδομίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.

«Εδώ και τρία χρόνια μιλάμε με έργα. Μεγαλώνουμε τον δήμο Θερμαϊκού, κάνοντάς τον έναν σύγχρονο, ανθρώπινο δήμο», δήλωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής.