Skip to main content

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται στο πλευρό των 117 μεταναστών που εντοπίστηκαν σε πλοιάριο στην Κρήτη

Οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Περιφερειακού Τμήματος Μοιρών βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των 117 μεταναστών

Άμεση ήταν ανταπόκριση των εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών από τα Περιφερειακά Τμήμα Μοιρών και Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) σε έκτακτη κατάσταση που προέκυψε στην Κρήτη (13/1), όταν πλοιάριο, το οποίο μετέφερε 117 μετανάστες μεταξύ των οποίων 28 παιδιά, ελλιμενίσθηκε στο λιμάνι των Καλών Λιμένων.

Οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Περιφερειακού Τμήματος Μοιρών βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των 117 μεταναστών (2 γυναίκες, 28 ανήλικοι), πολλοί εκ των οποίων έφεραν τραύματα ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, προσφέροντας τους Πρώτες Βοήθειες και είδη πρώτης ανάγκης και βοηθώντας στην καταμέτρηση και καταγραφή τους από τις αρμόδιες Αρχές μέχρι την ασφαλή μεταφορά τους από τις Αρχές στο Ηράκλειο για τις περαιτέρω απαραίτητες διαδικασίες.

Οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Περιφερειακού Τμήματος Ηρακλείου του Ε.Ε.Σ. υποδέχθηκαν τους ευάλωτους συνανθρώπους στην αίθουσα Λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου και θα διανυκτερεύσουν, παρέχοντας πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, ζεστές κουβέρτες και ροφήματα, είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, καθώς και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειάζονται.

«Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ, βρισκόμενοι σε απόλυτη συνεργασία με το Λιμενικό και την ΕΛΑΣ, θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ευάλωτους συνανθρώπους μας, ενισχύοντας τους με κάθε μέσο που διαθέτουν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.