Skip to main content

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Θεσσαλονίκης στηρίζει τους αστέγους της πόλης

Εκτιμάται πως από την δράση θα ωφεληθούν συνολικά 50 άτομα

Δράση υποστήριξης αστέγων στο κέντρο της πόλης καθώς και στις περιοχές περιμετρικά των οδών Μοναστηρίου και Παπαναστασίου, θα πραγματοποιήσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και συγκεκριμένα το Περιφερειακό Τμήμα της Θεσσαλονίκης.

Η δράση του ΕΕΣ θα αναπτυχθεί με την υποστήριξη δύο κλιμακίων: ενός στατικού και ενός μετακινούμενου, τα οποία θα στελεχώνονται από επαγγελματικό προσωπικό & εθελοντικό δυναμικό του ΕΕΣ. Τα κλιμάκια θα στελεχώνονται από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές και των τριών Σωμάτων του ΕΕΣ (Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας και Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών) και θα παρέχουν: ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της διάθεσης υλικού ενίσχυσης και ειδών ατομικής υγιεινής, ενημέρωση για τους διαθέσιμους χώρους φιλοξενίας, Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας σε άτομα που αντιμετωπίζουν σχετικές δυσκολίες ή προβλήματα υγείας. Εκτιμάται πως από την εν λόγω δράση θα ωφεληθούν συνολικά 50 άτομα.

Τη συντονισμένη αυτή δράση του Ε.Ε.Σ. θα ενισχύσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας.

Αντίστοιχες δράσεις διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα τις περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες ψύχους ή υψηλές θερμοκρασίας και συνθήκες καύσωνα .

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, υποστηρίζει ομάδες πληθυσμού που πλήττονται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής (υψηλές θερμοκρασίες ή και συνθήκες καύσωνα, πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και συνθήκες ψύχους), τόσο σε αστικά περιβάλλοντα όσο και σε αγροτικές, απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.