Skip to main content

Ο εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος στο Δίον από ψηλά (vid)

Tο Ιερό Διός Υψίστου, το Ιερό θεάς Δήμητρας, το Αρχαίο Θέατρο Δίου / Dion Ancient Theater, το Ρωμαϊκό Θέατρο Δίου, το χωριό και ο μεγαλοπρεπής Όλυμπος

Έναν από τους ομορφότερους αρχαιολογικους χώρους στην Ελλάδα, αυτόν στο Δίον, βιντεοσκόπησε με drone ο κινηματογραφιστής George Sal.

Στο βίντεο από ψηλά απεικονίζεται το Ιερό Διός Υψίστου, το Ιερό θεάς Δήμητρας, το Αρχαίο Θέατρο Δίου / Dion Ancient Theater, το Ρωμαϊκό Θέατρο Δίου, το χωριό Δίον και φυσικά ο μεγαλοπρεπής Όλυμπος. 

Στις εικόνες συνδυάζονται αρχαία τείχη, ιερά, θέρμες, θέατρα, οικίες, «με αποτέλεσμα να νομίζεις οτι βρίσκεσαι σε κάποιον αρχαίο παράδεισο», αναφέρει ο κινηματογραφιστής και στέκεται στην καταπράσινη περιοχή που «αποπνέει ιερότητα και σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο. Τα μονοπάτια, πότε πλακόστρωτα πότε στη γη, περιποιημένα, όπως επίσης και οι αναρίθμητες γεφυρούλες». 

Η περιγραφή του για το Δίον:

 

«Το Δίον είναι μεγάλος οικισμός του νομού Πιερίας με 1.336 κατοίκους και ανήκει στον Δήμο Δίου - Ολύμπου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 30 μ., στα ερείπια του αρχαίου Δίου, 15 χιλιόμετρα νότια της Κατερίνης. Αποτελεί έδρα του ομώνυμου Δημοτικού Διαμερίσματος του δήμου Δίου.

Φτάνοντας στον αρχαιολογικό χώρο Δίον πάρκαρα στο βυζαντινό Παρεκκλήσι Αγίου Δημητρίου. Οι πρώτες εικόνες που βλέπετε στο βίντεο με την βρύση είναι απο εκεί.

Απο τους ομορφότερους αρχαιολογικους χώρους στην Ελλάδα. Συνδυάζονται αρχαία τείχη , ιερά, θέρμες, θέατρα , οικίες, με το στοιχείο του νερού με αποτέλεσμα να νομίζεις οτι βρίσκεσαι σε κάποιον αρχαίο παράδεισο. Καταπράσινη περιοχή αποπνέει ιερότητα και σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο. Τα μονοπάτια πότε πλακόστρωτα, πότε στη γη περιποιημενα όπως επίσης και οι αναρίθμητες γεφυρουλες.

Στο βάθος πίσω αχνοφαίνεται μεγαλοπρεπής και αγέρωχος ο συννεφοσκεπασμένος Όλυμπος.

Στο βίντεο βλέπετε το Ιερό Διός Υψίστου,το Ιερό θεάς Δήμητρας,το Αρχαίο Θέατρο Δίου / Dion Ancient Theater, το Ρωμαϊκό Θέατρο Δίου, το χωριό Δίον και τον μεγαλοπρεπή Όλυμπο».