Skip to main content

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη

Σε ομιλία του, ο Τ. Ερντογάν ανακοίνωσε ότι μόλις αρχίσουν οι εργασίες του Κοινοβουλίου θα εξεταστεί η πρόταση για αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα, Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, ότι η Τουρκία θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη, από τη στιγμή που το ζήτησε η βορειοαφρικανική χώρα και ότι θα παρουσιάσει νομοθεσία για την ανάπτυξη των στρατευμάτων στο τουρκικό κοινοβούλιο τον Ιανουάριο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ερντογάν επισκέφθηκε την Τυνησία την Τετάρτη για να συζητήσει τη συνεργασία για πιθανή κατάπαυση του πυρός στη γειτονική Λιβύη. Σε ομιλία του την Πέμπτη, ανέφερε ότι η Τουρκία και η Τυνησία συμφώνησαν να στηρίξουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Daily Sabah ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε όσες χώρες στηρίζουν τον Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ και υπεραμύνθηκε της στάσης της τουρκικής κυβέρνησης στο Λιβυκό: «Στηρίζουν ένα πολεμοχαρή ενώ εμείς στηρίζουμε την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας και αποδεχόμαστε την πρόσκλησή της να στείλουμε στρατεύματα. Αυτό μας κάνει διαφορετικούς από τους υπόλοιπους», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Θα παρουσιάσουμε την πρόταση για την αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη μόλις ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες του Κοινοβουλίου στις 7 Ιανουαρίου», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.