Skip to main content

Ο Γ. Τσαμασλής εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού

Ήδη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου έχει αρχίσει να στήνει ψηφοδέλτιο και σύντομα αναμένεται η δημοσιοποίηση των πρώτων ονομάτων.

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Θερμαϊκού ανακοίνωσε ουσιαστικά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο, Γιώργος Τσαμασλής, μέσω του Facebook.

Ο κ. Τσαμασλής θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, όπως άλλωστε είχε γράψει και η Voria.gr, παρότι ορισμένοι θεωρούσαν ότι δε θα το επιχειρήσει για δεύτερη φορά. Μάλιστα, αναμένεται να έχει και τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αυτή τη φορά θεωρεί ότι μέσα από μια ολοκληρωμένη προεκλογική εκστρατεία, θα κατορθώσει να συσπειρώσει τους «γαλάζιους» (και όχι μόνο) ψηφοφόρους της περιοχής.

«Η υποψηφιότητα για την δημαρχία για μένα δεν είναι αυτοσκοπός ούτε θα το έκανα εάν δεν υπήρχε η ομάδα των έμπειρων και νέων ανθρώπων που πιστεύουν στο πρόγραμμα μας, με την εμπιστοσύνη και την Δύναμη των Συνδημοτών μας που επιδρά επάνω μας σαν θέληση χτίζουμε έναν σύγχρονο και ανθρώπινο Δήμο. Όλα λοιπόν στην ώρα τους, σύντομα θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού μας», γράφει στο μήνυμά του στο Facebook ο κ. Τσαμασλής.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014, ο κ. Τσαμασλής ως επικεφαλής του συνδυασμού «Θερμαγικός – Καλύτερη ζωή για όλους» είχε πάρει ποσοστό 29,74% στον πρώτο γύρο, έναντι 47,24% που είχε συγκεντρώσει ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης, με το συνδυασμό «Θερμαϊκός – Νέα πορεία». Η διαφορά των δυο ήταν περίπου 4.000 ψήφοι, ενώ στο δεύτερο γύρο, ο κ. Τσαμασλής δεν πήρε παρά 200 ψήφους παραπάνω, με αποτέλεσμα να κερδίσει τη δημαρχία ο κ. Μαυρομάτης.

Ο κ. Τσαμασλής ενδεχομένως πάντως να μην είναι η μόνη υποψηφιότητα από τον δεξιό – κεντροδεξιό χώρο, αφού ο εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος, προερχόμενος από την παράταξή του, Νίκος Παράσχου, ο οποίος είναι συνταξιούχος αστυνομικός, έχει εκφράσει τη βούληση να δημιουργήσει τη δική του παράταξη. Δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά, αφού ο κ. Παράσχου είχε κατέλθει και στις εκλογές του 2010 και είχε πάρει ποσοστό 9,5%.