Skip to main content

Ο χάρτης των αγροτικών κινητοποιήσεων – Πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων δείχνουν οι αγρότες οι οποίοι φαίνεται να ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους και μετά τα μπλόκα να κατέβουν στην Αθήνα

Στην συνδιάσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων στις 12 σήμερα το μεσημέρι στη Νίκαια θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις των αγροτών με όλα τα σημάδια να δείχνουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Οι Θεσσαλοί αγρότες μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό έδειξαν ότι θέλουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους και στις συσκέψεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στα κατά τόπους μπλόκα, φαίνεται να έχουν ήδη αποφασίσει την κάθοδό τους με τρακτέρ στην Αθήνα, μένει ωστόσο να συμφωνηθεί στην πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει σε λίγες ώρες.

Το απόγευμα της Τρίτης τα τηλέφωνα των εκπροσώπων των μπλόκων από Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα πήραν φωτιά προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους έτσι ώστε να μην υπάρξει εικόνα διάσπασης του αγροτικού μετώπου.

Ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη αγροτών από την Βόρεια Ελλάδα στις Σέρρες προκειμένου να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους τους που συμμετείχαν στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας ξεκαθαρίζει στη Voria.gr ότι στη Νίκαια θα πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη , με τη συμμετοχή εκπροσώπων μπλόκων από όλη την χώρα. «Θα είμαστε όλοι στη Νίκαια, πρέπει να περιφρουρήσουμε την ενότητα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το κλίμα που επικρατεί ο κ. Τζέλλας επισημαίνει ότι οι αγρότες είναι οργισμένοι από τα όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζουν τα μέτρα ψίχουλα και θα κλιμακώσουν όπως επισημαίνει τον αγώνα ακόμη και με κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα.

Από την πλευρά του ο Κώστας Χατζηπαραδείσης εκπρόσωπος του μπλόκου του Δερβενίου επισημαίνει στη Voria.gr ότι θα πραγματοποιηθεί σήμερα μια ενημέρωση των αγροτών της Βόρειας Ελλάδας στις Σέρρες από τους εκπροσώπους που συμμετείχαν στην συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Το ζητούμενο για εμάς είναι να ενημερωθούν όλα τα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας για τα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Πρώτα θα υπάρξει η ενημέρωση προς όλους και μετά θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις», επισημαίνει.  

Στα «κάγκελα» είναι οι αγρότες της Επανομής στην ανατολική Θεσσαλονίκη, οι οποίοι εδώ και πολλές ημέρες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην πλατεία του χωριού και πριν από δύο εβδομάδες έκαναν και μια πρώτη απόπειρα να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ωστόσο συνάντησαν τον φραγμό της αστυνομίας.

Σύμφωνα με εκπροσώπους τους σήμερα θα επιχειρήσουν εκ νέου να πραγματοποιήσουν μια μηχανοκίνητη πορεία με στόχο να φτάσουν στον αερολιμένα της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά τους οι αγρότες της Χαλκιδικής που επίσης έχουν παρατάξει εδώ και ημέρες τα τρακτέρ τους στον κόμβο των Νέων Μουδανιών και προχωρούν ανά διαστήματα σε συμβολικού αποκλεισμούς της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής αναμένεται επίσης να προχωρήσουν σε νέο κλείσιμο του δρόμου τις απογευματινές ώρες 6-8.

Σε συμβολικούς αποκλεισμούς των Τελωνείων στους Ευζώνους και στους Κήπους αναμένεται να προχωρήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας τα μπλόκα από τις περιοχές της Παιονίας και του Πολυκάστρου και του Έβρου αντίστοιχα.