Skip to main content

Ο Χρήστος Βάρδας καταδικάζει το ντου Χρυσαυγιτών σε έκθεση στην Καλαμαριά

«Καταδικάζουμε απόλυτα κάθε εθνικιστική βία η οποία υποβιβάζει την Ελλάδα σε μία ανελεύθερη και αντιδημοκρατικη χώρα», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος

Στην καταδίκη της επίθεσης των μελών της Χρυσής Αυγής στην έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία, Σεργκέι Αντρέεφσκι, στην Καλαμαριά, προχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοπόρα Δυναμική Καλαμαριά» και υποψήφιος δήμαρχος, Χρήστος Βάρδας.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Ντου Χρυσαυγιτών σε έκθεση Σκοπιανού καλλιτέχνη στην Καλαμαριά (vid)

«Καταδικάζουμε απόλυτα κάθε εθνικιστική βία η οποία υποβιβάζει την Ελλάδα σε μία ανελεύθερη και αντιδημοκρατικη χώρα. Η δημοκρατική Καλαμαριά δεν θα επιδείξει καμία απολύτως ανοχή σε φασιστικές δράσεις και φαινόμενα», ανέφερε.

«Το ενδεχόμενο έντασης και επεισοδίων στην έκθεση είχε επισημανθεί από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο την Δευτέρα 24 Απριλίου, όμως ο κ.Δαρδαμανέλης σαν ανεύθυνος άρχων δήλωσε ότι ο Δήμος παραχώρησε απλά την αίθουσα και δεν τον απασχόλησε το περιεχόμενο και το κείμενο της πρόσκλησης. Θα μπορούσε, ίσως να του καταλογισθεί, "ηθική ευθύνη"», σχολίασε.

«Η παράταξή μας επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στα γεγονότα της φασιστικής βίας και δράσης καθώς και στην ευθύνη της διοίκησης του δημάρχου, μόλις ενημερωθεί πληρέστερα για τα γεγονότα, τους δράστες και τις ευθύνες του δημάρχου κ. Δαρδαμανέλη», κατέληξε.