Skip to main content

Ο Ιωάννης Παπαζήσης έρχεται στη Θεσσαλονίκη και μιλά για το θέατρο και τη... Δόξα Δράμας

Ο Ιωάννης Παπαζήσης μιλάει για τη Δράμα, το ποδόσφαιρο, τα νέα του σχέδια, τη Θεσσαλονίκη που τόσο αγαπά και τον «Προμηθέα Δεσμώτη».

Της Σοφίας Αποστολίδου

Αν ο Ερμής έπαιρνε σήμερα ανθρώπινη μορφή θα ήταν αυτή του Ιωάννη Παπαζήση. Ευφυής, εξωστρεφής, χαρισματικός και πάνω από όλα πολύ πολύ ταλαντούχος, ο αγαπημένος ηθοποιός δίνει μια μοναδική, και ταυτόχρονα γήινη ερμηνεία, στον ρόλο του Ερμή, στην θεατρική παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Άρη Μπινιάρη, που μάγεψε κοινό και κριτικούς και καταχειροκροτήθηκε σε τρεις sold out παραστάσεις στην κατάμεστη Επίδαυρο. Συνομιλήσαμε λίγο πριν βγει στη σκηνή στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι, με αφορμή την παρουσίαση του «Προμηθέα Δεσμώτη» στο θέατρο Δάσους, την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Ευγενής, γλυκός και χαμογελαστός, μίλησε για το θέατρο που αγαπά, για τα παιδικά του χρόνια στη Δράμα, για την εργασία στην οικοδομή, την πορεία του ως ποδοσφαιριστής στη θρυλική «Δόξα Δράμας» που άφησε για έναν έρωτα και την φράση μίας φίλης του που τον ώθησε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Αποκάλυψε τα νέα του επαγγελματικά βήματα και μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις του για τον ρόλο του Ερμή, αλλά και τα διαχρονικά μηνύματα στον λόγο του Αισχύλου στον «Προμηθέα Δεσμώτη».

Τέλος, αποκάλυψε όλα τα συναισθήματα που βίωσε ανεβαίνοντας για τρίτη φορά στη σκηνή της Επιδαύρου, καθώς και το σχόλιο της Φιλαρέτης Κομνηνού για το ρόλο του Ερμή που του έδωσε χαρά.

Διαβάστε περισσότερα στη Vwoman.gr.