Skip to main content

Ο Μητσοτάκης ευχαρίστησε τη γιαγιά που δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ - «Πούλησα χωράφι για να το πάρω»

«Το έχω υποσχεθεί στον άντρα μου που έφυγε. Θέλω να μπορούν να έχουν οι Μεσολογγίτες ένα ασθενοφόρο, που να είναι πάντα εδώ και να βοηθάει τους ταλαίπωρους και τους φτωχούς»

Ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο αξίας 65.000 ευρώ προστέθηκε στο ΕΚΑΒ του Μεσολογγίου και αποτελεί δωρεά της ηλικιωμένης κυρίας Αθηνάς Παπαχρήστου, η οποία αφού ταλαιπωρήθηκε για χρόνια, αποφάσισε να κάνει μια τεράστια προσφορά στο τοπικό νοσοκομείο με όσες οικονομίες είχε.

Η συνταξιούχος αγρότισσα προσέγγισε τη διοικήτρια του νοσοκομείου πριν περίπου ενάμισι χρόνο και της ανακοίνωσε την επιθυμία της. «Θέλω να σας αγοράσω ένα νοσοκομειακό», είχε πει, αλλά μόνο υπό όρους. Ήθελε αυτό το ασθενοφόρο να καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου και πως θα της κορνάρει κάθε φορά, που θα βρίσκεται το όχημα έξω από το σπίτι της. «Το έχω υποσχεθεί στον άντρα μου που έφυγε. Θέλω να μπορούν να έχουν οι Μεσολογγίτες ένα ασθενοφόρο, που να είναι πάντα εδώ και να βοηθάει τους ταλαίπωρους και τους φτωχούς», είπε η ηλικιωμένη.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την κυρία Αθηνά Παπαχρήστου και την ευχαρίστησε για την τεράστια και συγκινητική της προσφορά στον τόπο της.

Τα προβλήματα υγείας του άντρα της και το χωράφι που πούλησε

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή η κυρία Αθηνά δήλωσε πως «Είχα προβλήματα με τον άντρα μου για 12 χρόνια. Θέλανε μας στείλουν από την Πάτρα ασθενοφόρο, αλλά δεν γινόταν. Εγώ είχα πρόβλημα με το νεφρό μου, αλλά δεν μπορούσε να έρθει να με πάρει κανένα ασθενοφόρο, είχα χάσει τρία ραντεβού στο νοσοκομείο. Όταν ήρθε να με πάρει ένα ασθενοφόρο την τέταρτη φορά, έμεινε στη μέση της γέφυρας. Πήρα τότε ένα ταξί και πήγα για να μην χάσω το ραντεβού. Άλλη φορά που πήγαινα με τον άντρα μου στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, έμεινε το ασθενοφόρο κοντά στην Άρτα. Μας άφησαν εκεί σε ένα υπόστεγο που πήγαιναν το βράδυ οι αγελάδες, για να το φτιάξουμε. Περιμέναμε μετά να έρθει από την Αμφιλοχία το ασθενοφόρο να μας πάει στα Γιάννενα».

«Προσευχόμουν στο Θεό να φύγω όπως περπατάω, να μην ταλαιπωρηθώ όπως ο άντρας μου», είπε ενώ για την αγορά του ασθενοφόρου των 65.000 ευρώ όπως είπε «Έκανα οικονομία μεγάλη για να έχω για τα γεράματά μου. Όταν έφυγε ο άντρας μου σκέφτηκα ''τι τα θέλω τα λεφτά;''. Έφυγε ο άντρας μου, θα φύγω και εγώ, σκέφτηκα. Πούλησα και ένα χωράφι που είχα και πήρα αυτό το ασθενοφόρο για να αφήσω κάτι πίσω μου. Ήθελα όλος ο κόσμος να εξυπηρετείται».

Σχετικά με τους όρους που έβαλε είπε: «Αν δεν είναι στον τομέα Μεσολογγίου, δεν το παίρνω. Δεν θέλω να φύγει να πάει στην Πάτρα, να μείνει εδώ στην περιοχή».

«Με τον άντρα μου ήμασταν μαζί 60 χρόνια, ταλαιπωρούνταν για χρόνια με την υγεία του».