Skip to main content

Η ελεγχόμενη κρίση στα Κατεχόμενα και η αλήθεια για τον Greek Stream

Ο πανικός της απώλειας της καρέκλας και η ταύτιση Τσίπρα-Πολάκη, το ένταλμα για τον Γκρούεφσκι και πώς θα γλυτώσουμε από 40 αμαρτίες

Θυμάστε τον Τσίπρα περιχαρή να λέει στον Πούτιν, στην Αγία Πετρούπολη -που ο Λαφαζάνης κολλημένος στα Σοβιέτ, την αποκαλεί ακόμη Λένινγκραντ- ότι ο αγωγός "Turkish Stream" θα περάσει μετά από την Ελλάδα και θα λέγεται "Greek Stream"; Ήταν κι αυτό μια αυταπάτη του διάτρητου πρωθυπουργού.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Centrefor Energy Skolkovo, Βιάτσεσλάβ Μιτσένσκο, αποκάλυψε ότι η Αθήνα δεν εφάρμοσε την ιδέα της συνέχισης του αγωγού "Turkish Stream" στο ελληνικό έδαφος από την Τουρκία: «Έχουν σταλεί όλα τα μηνύματα από τη Ρωσία, ενώ η θέση της Ελλάδας παραμένει αρκετά προσεκτική, ωστόσο αυτό αφορά πλέον την πολιτική».

Και συνέχισε: «Γνωρίζουμε ότι ο "Turkish Stream-2" θα περάσει από το έδαφος της Βουλγαρίας και ότι η βουλγαρική πλευρά έχει κάνει πολλά για να το εξασφαλίσει αυτό. Η Βουλγαρία θα γίνει χώρα διαμετακόμισης για το ρωσικό φυσικό αέριο».

Ο Μιτσένσκο μας λέει δηλαδή, ότι για πολιτικούς λόγους η Αθήνα, δεν ενδιαφέρθηκε να είναι κι αυτή υποψήφια για την διέλευση του αγωγού από την Ελλάδα. Αν με τον όρο "πολιτική", ο Μιτσένσκο εννοεί πιέσεις από την Δύση, είναι προφανές πως οι ίδιες πιέσεις θα έχουν ασκηθεί και στην Βουλγαρία. Γιατί ο Μπορίσοφ αντιστάθηκε στις πιέσεις και ο Τσίπρας όχι;

Σε ένα ριάλιτι μια κυρία δήλωσε με σοβαρότητα ότι αν σκοτώνεις μια σαύρα με την παλάμη, γλυτώνεις από… 40 αμαρτίες. Αυτή η κυρία ψηφίζει και καθορίζει το μέλλον του λαού. Πόσοι είναι άραγε όπως αυτή η κυρία, που έχουν γνώμη για το ποιος πρέπει να κυβερνήσει την Ελλάδα;

Η Ιντερπόλ αρνείται να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρώην πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε η Βίλμα Ρουσκόφσκα, επικεφαλής της Εισαγγελίας για το Οργανωμένο Έγκλημα. Στάλθηκε το αίτημα μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών πριν από δύο μήνες, αλλά από εκεί ειπώθηκε ότι το ένταλμα δεν θα δημοσιευθεί.

Έτσι εξηγείται γιατί ο Α. Τσίπρας ταυτίζεται με τον Πολάκη. Είπε στον Μητοτάκη για τον Κυμπουρόπουλο: «Τον περιφέρετε ως γλάστρα δεξιά και αριστερά και περιφέρετε την αναπηρία του. Τον χρησιμοποιείτε ως προεκλογικό εργαλείο, αυτό κάνετε αυτές τις μέρες». Ο Πολάκης εκφράστηκε πιο ήπια. Ίσως επειδή και ο πανικός του είναι ηπιότερος. Αυτός ο πανικός της απώλειας της καρέκλας, τους αποκαλύπτει.

Ο Γ. Παπαχρήστος στα "Νέα" ενημερώνει, ότι ο πρωθυπουργός άσκησε πίεση στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να δεχθεί την Παναγοπούλου ως μέλος της. Υπήρξε εκνευρισμός στην ΔΟΕ, επειδή ουδέποτε έχει δεχθεί στους κόλπους της κάποιον ως "Αθάνατο", χωρίς να είναι μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ελεγχόμενη από την Άγκυρα πολιτική κρίση στα Κατεχόμενα. Ο λεγόμενος "αντιπρόεδρος" και "υπουργός Εξωτερικών" της "κυβέρνησης", Κουντρέτ Οζερσάι, υπέβαλε την παραίτησή του. Αυτό σημαίνει ότι η "κυβέρνηση" των Κατεχομένων πέφτει. Η παραίτηση Οζερσάι σχετίζεται με την πρόθεση του να κατέλθει υποψήφιος για την "προεδρία".

Η Άγκυρα, από καιρό ετοιμάζει τον Οζερσάι να αντικαταστήσει τον Ακιντζί, ο οποίος δεν φάνηκε πρόθυμος στην υλοποίηση των νέων σχεδίων της Άγκυρας, περί Συνομοσπονδίας.