Skip to main content

Ο Πάνος Σκουρλέτης πάει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το τρολ «Πεν Νταλαούρα»

Μετά τη διπλή επίθεση από το τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και τις σχεδόν εμμονικές αναφορές του ονόματός του από συγκεκριμένους λογαριασμούς στο Twitter

Ζήτημα εξυγίανσης του δημόσιου λόγου συνολικά αναμένεται να θέσει ο πρώην υπουργός και Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στον απόηχο της κλιμακούμενης στοχοποίησης που δέχεται από τα τρολς του Διαδικτύου τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του.

Σημειωτέον ότι οι αποκαλύψεις του κ. Σκουρλέτη, ο οποίος μίλησε για «παράκεντρα» και «υπόγεια με στημένο μηχανισμό» δεν αφορούν μόνο στις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς σε ενυπόγραφα δημοσιεύματα που αποκάλυπταν τη δράση συγκεκριμένων λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα σε βάθος τουλάχιστον τριετίας, με αποκορύφωμα τη διαδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ και την ακραία επίθεση εναντίον του.

Άλλωστε, σύμφωνα με το protothema.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σκουρλέτης έχει επισημάνει στο δημόσιο διάλογο την οριζόντια δράση των τρολς στην εγχώρια πολιτική ζωή, είτε αυτά αναπαράγουν τη γραμμή της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ, είτε απηχούν μια ακροδεξιά ρητορική.

Ήδη, η σχεδόν εμμονική αναφορά του ονόματος του κ. Σκουρλέτη από συγκεκριμένους λογαριασμούς, που υπερβαίνει τα όρια της δημόσιας πολιτικής κριτικής οδηγούν τον πρώην υπουργό, σύμφωνα με το περιβάλλον του, στην απόφαση για προσφυγή του την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η προέλευση των επιθέσεων εναντίον του

Τι προηγήθηκε

Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς κλιμακώνεται ο εσωκομματικός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις Σκουρλέτη για δημοσιογράφους που δούλευαν σαν τρολ του Τσίπρα με το τρολ «Πεν Νταλαούρα» όχι μόνο να επιμένει στη στοχοποίηση του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ως ηθικού αυτούργου της επίθεσης σε βάρος της αλλά και να απευθύνει έμμεσες απειλές με τη φράση «Και τώρα οι δυο μας και πάλι τρελό αγόρι».

Στην επίμαχη ανάρτηση στον λογιαρασμό «Πεν Νταλαούρα» η έμμεση απειλή προς τον Πάνο Σκουρλέτη συνοδεύεται με μια φωτογραφία στο κέντρο της οποίος βρίσκεται ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Είχε προηγηθεί αργά το βράδυ της Τετάρτης, λίγο πριν τα μεσάνυχτα και περίπου τρεις ώρες αφότου το protothema.gr είχε δημοσιεύσει το κείμενο με τίτλο «Ο Thanos Liontos αυτοαναγνωρίστηκε και δηλώνει ‘δεν είμαι εγώ η Πεν Νταλαούρα’ - Δείτε το Τwitter του» ανάρτηση από τον εν λόγω troll λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ ενός μακροσκελούς κειμένου στο οποίο στοχοποιούσε τον Πάνο Σκουρλέτη και ευχαριστούσε όσους τον έχουν υποστηρίξει.

Συγκεκριμένα η «Πεν Νταλαούρα» μιλά για απόπειρα φίμωσης λέγοντας πως «είμαστε όλοι μία γροθιά», ενώ ρίχνει βέλη στον Πάνο Σκουρλέτη γράφοντας χαρακτηριστικά «αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του Σκουρλέτη και των υπολοίπων, τον ηθικό αυτουργό αυτής της χυδαίας επίθεσης κ τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο κι ο Πρόεδρος μας, ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει και οφείλουν να πάρουν τώρα, άμεσα θέση κ να θέσουν εκτός κόμματος τους υπονομευτές του. Όλους». Υπενθυμίζεται άλλωστε πως ο κ. Σκουρλέτης ήταν ο πρώτος που προ ημερών είχε αποκαλύψει τον ρόλο των troll του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μάλιστα πως έφταναν μέχρι και στο επίπεδο του γραφείου του προέδρου.

Στο ίδιο κείμενο δε, κάνει λόγο για «κόμμα των losers με το σκυμμένο κεφάλι στον Σκαι» το οποίο «τελείωσε τη μέρα της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη». Στέλνει δε μήνυμα σε «βουλευτές» λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η βάση του και αυτή «αποφάσισε ότι θέλει ξανά τη σύγχρονη προοδευτική αριστερά Κυβέρνηση, όποιος δεν το αντέχει θέτει αυτομάτως κ αυτοβούλως εαυτόν εκτός κόμματος. Αρκετά κύριοι».

Πρόκειται για τον λογαριασμό που στο παρελθόν αλλά ακόμα και τώρα κάνει δεκάδες αναρτήσεις ή retweet που είναι ποινικά κολάσιμες εναντίον προσώπων.

Πηγή: protothema.gr