Skip to main content

Ο ΠΑΟΚ με μια μαγικό Φρίντρικσον επικράτησε της Γαλατάσαραϊ στην Πόλη

Κυριαρχώντας από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος, ο Δικέφαλος έκανε το τέλειο παιχνίδι με τον εκπληκτικό Φρίντρικσον να πετυχαίνει τριπλ νταμπλ!

Κόντρα στα προγνωστικά και στα... μπάτζετ ο ΠΑΟΚ με μια μαγική εμφάνιση στην Πόλη επικράτησε της Γαλατάσαραϊ με το επιβλητικό 88-77 στην πρεμιέρα των ομίλων του BCL.

Τριπλ-νταμπλ ο  σπουδαίος Φρίντρικσον, εξαιρετικοί και οι Χάρισον-Γκίλμορ

Κυριαρχώντας από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος, ο Δικέφαλος έκανε το τέλειο παιχνίδι, «κοίμισε» τα μεγάλα ονόματα της «Γαλατά» (Ουόλντεν, Ράντεμπο, Μάρτιν), σίγησε το Σινάν Ερντέμ, πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη, τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους.

Ο Έλβαρ Φρίντρικσον ήταν εκπληκτικός και πέτυχε τριπλ νταμπλ, καθώς τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους, 11 ριμπάουντ, 10 ασίστ. Ο Μάικλ Γκίλμορ, που ήταν άποντος στην πρώτη περίοδο, έφτασε τους 20 πόντους, μαζεύοντας και 5 ριμπάουντ. Από κοντά και ο Άντριου Χάρισον με 21 πόντους (7/10 σουτ), ο Τζαμάνι ΜακΝίς πρόσθεσε 14 πόντους, δίνοντας λύσεις στη ρακέτα και ο Λαουρίνας Μπελιάουσκας απεδείχθη κομβικός με 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3ασίστ.

Φωτιά στα τρίποντα ο ΠΑΟΚ και στο +13

Ονειρικό ήταν το ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ. Ο Χάρισον μπήκε ζεστός στο παιχνίδι και με τον Φρίντρικσον να πετυχαίνει δύο σερί τρίποντα, ο Δικέφαλος προηγήθηκε 5-12 αιφνιδιάζοντας την τουρκική ομάδα. Ο ΠΑΟΚ αντιδρούσε πολύ καλά σε άμυνα και επίθεση και με ακόμα ένα τρίποντο του Χάρισον κράτησε το + 7 (12-19), με τον Ζβέζνταν Μίτροβιτς να ψάχνει να βρει λύσεις. Όμως οι «ασπρόμαυροι» πετούσαν... φωτιές μπροστά (5/5 τρίποντα) και με πρωταγωνιστές τους Χάρισον και Φρίντρικσον έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο υπέρ τους 19-30.

Με ένα γρήγορο 9-0 σερί της Γαλατάσαραϊ με πέντε σερί πόντους του Μάρτιν μείωσε την απόσταση (28-30), αλλά ο ΠΑΟΚ έδειχνε δεμένος και αποφασισμένος να μείνει μπροστά. Και όχι μόνο το έκανε, αλλά αύξησε ξανά τη διαφορά χάρη κυρίως στον Γκίλμορ, ο οποίος σκοράροντας από παντού και τους 12 πόντους του στην περίοδο, έφερε την ομάδα του στο +12 (38-50). Ο Φρίντρικσον έγραψε και το 39-52, με τον Γεμπόα να σημειώνει το 42-52 του ημιχρόνου και τον ΠΑΟΚ να έχει έως τότε 9/12 τρίποντα.

Απόλυτα κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ, έφτασε στο +19

Όπως στην αρχή της δεύτερης περιόδου, έτσι και στην τρίτη, η «Γαλατά» έβαλε πίεση στην άμυνα προκειμένου να φτάσει ξανά το σκορ. Και το έκανε, εν μέρει. Ο Ουόλντεν με δύο τρίποντα μείωσε σε 54-57, αλλά και πάλι το σύνολο του Φώτη Τακιανού έδειξε χαρακτήρα. Ο Γκίλμορ έσπασε την προσωρινή δυστοκία της ομάδας του και με τον Φρίντρικσον να μοιράζει το παιχνίδι και να σκοράρει, το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 59-71.

Το ελληνικό... πάρτι δεν είχε σταματημό. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να σκοράρουν, όχι όμως και ο ΠΑΟΚ που με τους ΜακΝίς, Γκίλμορ έστειλαν τη διαφορά στο +19 (59-78) στο 33' της αναμέτρησης. Το κλίμα στο Σινάν Ερντέμ είχε βαρύνει πολύ για τη Γαλατάσαραϊ, δείχνοντας έτσι πως δεν μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι. Το καλάθι του Τουντσέρ θορύβησε προς στιγμήν τους «ασπρόμαυρους» (70-83 στο 38'), η απειρία των Γκίλμορ-ΜακΝίς έφερε τους αντιπάλους πιο κοντά (74-84 στο 39'), όμως ο χρόνος ήταν με το μέρος του Διεφάλου.  

Τα δεκάλεπτα: 19-30, 42-52, 59-71, 77-88

Πηγή: sdna.gr