Skip to main content

Λουφάκης: Να μην δημιουργούνται εντυπώσεις για την πώληση του ΟΛΘ

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ τόνισε ότι δεν πρέπει να δημιουργηθούν προσκόμματα στη διαδικασία πώλησης του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Δεν πρέπει να δημιουργηθούν προσκόμματα στη διαδικασία πώλησης του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, γιατί η δημιουργία προβλημάτων δεν θα ήταν μόνο σε βάρος της ΟΛΘ A.E., αλλά συνολικά θα έβλαπτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της βόρειας Ελλάδας και τη βορειοελλαδική οικονομία.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Κυριάκος Λουφάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις πρόσφατες, νέες δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη κ. Πάιατ, ο οποίος αμφισβητεί την ταυτότητα των μελών της Κοινοπραξίας και αφήνει αιχμές για το ποιοι τελικώς βρίσκονται πίσω από την Κοινοπραξία των ιδιωτών - επενδυτών.

«Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να δημιουργούνται εντυπώσεις για την διαδικασία πώλησης της ΟΛΘ A.E», ανέφερε. Να σημειωθεί ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο εξαγωγικό λιμάνι της χώρας και αρνητικές εξελίξεις στη διαδικασία πώλησης θα κατάφερναν μεγάλο πλήγμα στη βορειοελλαδική οικονομία.

«Εάν υπήρχε αμερικανικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα έπρεπε, όσο ήταν ανοικτή η διαδικασία του διαγωνισμού για την πώληση της ΟΛΘ A.E., να έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον, κάτι που δεν έγινε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ.