Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019
x

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δεν αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου του κινήματος Γιώργου Παπανδρέου να ηγηθεί είτε του ψηφοδελτίου της Α’ Πειραιώς είτε της Α’ Αθηνών.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δεν αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου του κινήματος Γιώργου Παπανδρέου να ηγηθεί είτε του ψηφοδελτίου της Α’ Πειραιώς είτε της Α’ Αθηνών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου,  ο κ. Σημίτης απάντησε ότι εάν δεν ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δεν επιθυμεί οποιαδήποτε άλλη θέση.

Ο Κώστας Σημίτης δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Στις συνομιλίες μας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε για τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Εύχομαι στο ΠΑΣΟΚ τη νίκη και κάθε επιτυχία».

Όπως αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι κκ Παπανδρέου και Σημίτης, «ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στον πρώην Πρωθυπουργό είτε να εξακολουθήσει να ηγείται του ψηφοδελτίου της Α΄ Πειραιά, είτε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Α΄ Αθήνας. Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τον πρώην Πρωθυπουργό, ο οποίος απάντησε ότι, εάν δεν ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δεν επιθυμεί οποιαδήποτε άλλη θέση».

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, όπως όλα δείχνουν, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ θα τεθεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος, με τον οποίο, οι πληροφορίες που δεν έχουν διαψευσθεί αναφέρουν ότι υπήρξαν επαφές τις προηγούμενες ημέρες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να επιδιώκει την τοποθέτηση του κ. Παπαδήμου στη θέση αυτή προκειμένου να σηματοδοτήσει έτσι ότι η οικονομία θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης.


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ