Skip to main content

Ο εκνευρισμός Τσίπρα για τις Πρέσπες και οι ελληνικές σημαίες

Η συνειδητοποίηση από τον Τσίπρα των συνεπειών της Συμφωνίας των Πρεσπών, το μάθημα του αλ Σίσι και οι συνομιλίες του Κασόγκι.

Ο πρωθυπουργός έχει αντιληφθεί φαίνεται -επιτέλους- τι υπέγραψε με τα Σκόπια, και εκνευρισμένος προσπαθεί με ύβρεις κατά των Ελλήνων πατριωτών, με την εμφάνιση ελληνικών σημαιών -γεγονός ασυνήθιστο σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ- και με διχαστικό λόγο, να κερδίσει εντυπώσεις. Αργά, γι’ αυτόν και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον τίτλο που απεύχονται τον έχουν αποκτήσει.

Να μη ξεχνάμε… Η λαοφιλία των ηγετών εξαρτάται από τον αριθμό των αστυνομικών που τους προστατεύουν.

Συριζαίοι με κάποιες ελληνικές σημαίες στο Παλέ ντε Σπορ. Προφανώς, ήθελαν να ταιριάσει με τον δικό τους πατριωτισμό, στον οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός. Όσο υποκριτικό κι αν θεωρηθεί, καλό είναι που 10 Συριζαίοι κράτησαν ελληνική σημαία. Είδαν ότι δεν κάηκαν τα χέρια τους και μπορεί να την ξανακρατήσουν.

Νεποτισμός και πελατειακό κράτος δεν εξαλείφτηκαν, αντίθετα εφαρμόζονται ακόμα πιο απροκάλυπτα από ό,τι στο παρελθόν, παρατηρεί η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε προσλήψεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έδωσε κυβερνητικό πόστο σε εξάδελφό του, ενώ και ο υπουργός και έμπιστος του πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς, διόρισε τον πατέρα του πρόεδρο του ΟΑΣΘ. Το παλαιό σύστημα επομένως επέζησε, καταλήγει.

Προς τους Έλληνες προοδευτικούς, που τους διδάσκει τον αυθεντικό ανθρωπισμό ο ηγέτης της Αιγύπτου, αλ Σίσι. «Επιδιώκετε τη μετανάστευση μαζί με τους πολιτισμούς σας, και διατείνεστε ότι αυτό ανήκει στα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι ένα λάθος! Όταν μεταναστεύετε σε ένα άλλο κράτος δεν επιδιώκετε να το αλλάξετε, αλλά να ακολουθήσετε πλήρως τον νόμους, τις διαδικασίες, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του.

» Αν δεν είστε διατεθειμένοι να το πράξετε, δεν πρέπει να μεταναστεύσετε. Να παραμείνετε στις χώρες σας και να επιδιώξετε να φέρετε εκεί την αλλαγή για τη βελτίωση της ζωής σας», κατέληξε ο πρόεδρος της Αιγύπτου.

Επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμηση, ότι τους μετανάστες στην Γερμανία τους ζήτησαν οι βιομήχανοι, όπως ομολόγησε ο Ίνγκο Κράμερ, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανικών Εργοδοτικών Συνδέσμων [μάλιστα, οι καπνοβιομήχανοι ήθελαν Σύρους, επειδή είναι μανιώδεις καπνιστές, και υπολόγιζαν σε επί πλέον έσοδα 300 εκατ. ευρώ].

Σύμφωνα με τον Ι. Κράμερ, «πολλοί μετανάστες έχουν γίνει στήριγμα για τη γερμανική οικονομία» και, όπως επισημαίνει, η Γερμανία δεν θα πρέπει να φοβάται την έλευση μεταναστών, ενώ προτρέπει τους πολίτες να δουν τους νεοεισερχόμενους ως στοιχείο εμπλουτισμού. Η Άνγκελα Μέρκελ είχε δίκιο όταν έλεγε ότι «θα τα καταφέρουμε», συμπεραίνει ο Ίνγκο Κράμερ.

Αξιωματούχοι της αμερικανικής πρεσβείας στην Αλβανία φαίνεται να συνεργάζονται απευθείας με πράκτορες του Soros για να διοχετεύουν χρήματα ως επιχορήγηση σε αριστερά εγχειρήματα που επιτίθενται σε παραδοσιακά φιλοαμερικανικές ομάδες, κυβερνήσεις και πολιτικές στο όνομα της κοινωνίας των πολιτών.

Το Judicial Watch δημοσιεύει 49 σελίδες νέων εγγράφων που ελήφθησαν από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με τη χρηματοδότηση της USAID για τους αριστερούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς (ΜΚΟ) του George Soros στην Αλβανία.

Οι Τούρκοι έχουν ηχογραφήσει όλες τις συνομιλίες του Κασόγκι στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας. Από την στιγμή που παρακολουθούν όλους τους χώρους του Προξενείου, σκέψου τι γίνεται στην Ελλάδα. [Ο Καλπαδάκης κάνει τακτικά ελέγχους στην κρεβατοκάμαρα για κοριούς;]