Skip to main content

Ο πρωθυπουργός φοβάται την οργή της κοινωνίας, λέει ο ΣΥΝ

Επίθεση στον Πρωθυπουργό για τα ζητήματα της διαφθοράς αλλά και της οικονομίας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνασπισμού, Πάνος Σκουρλέτης.
Επίθεση στον Πρωθυπουργό για τα ζητήματα της διαφθοράς αλλά και της οικονομίας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνασπισμού Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην Κομοτηνή.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός «αποποιούμενος τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά αθωώνοντας και τις κυβερνήσεις της Ν.Δ, προσπάθησε να μας πείσει πως για τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή και τη ρεμούλα ευθύνεται η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της».

Επικρίνοντας τις προωθούμενες αλλαγές στην οικονομία, σε ειρωνικό τόνο ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνασπισμού συνέχισε: «Έκανε όμως και μια άλλη διαπίστωση, πως η χώρα βρίσκεται σε φάση "ανάπλασης του κοινωνικού κράτους". Φαίνεται πως στην αντίληψη του πρωθυπουργού η έννοια του κοινωνικού κράτους ταυτίζεται με τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, την εκτόξευση της ανεργίας, τη διάχυση της φτώχειας».

«Ένα πράγμα έδειξε ότι φοβίζει τον κ. Παπανδρέου: "η οργή και η διαμαρτυρία" της κοινωνίας που έχει στο στόχαστρό της την πολιτική του. Αυτό το έχει αντιληφθεί σωστά και αποτελεί την πραγματική ελπίδα για την αλλαγή της πορείας της χώρας», κατέληξε.