Skip to main content

Ο Salvador Dali μέσα από φωτογραφίες

Ο Dali ως αναγνώστης, συγγραφέας και εικονογράφος.
Τον Ισπανό ζωγράφο Salvador Dali μέσα από τρεις ιδιότητες οι οποίες δεν είναι και τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό, εκείνες του αναγνώστη, του συγγραφέα και του εικονογράφου μας παρουσιάζει η έκθεση «Dalibros».

Μέσα από φωτογραφίες, αλληλογραφία και άλλο έντυπο υλικό, απεικονίζεται η σχέση του ζωγράφου με τα βιβλία. Ο Dali εικονογράφησε αρκετά βιβλία που διάβασε ως αναγνώστης και τον γοήτευσαν, είτε αυτά ήταν γνωστά και κλασικά έργα, όπως ο «Δον Κιχώτης» του συμπατριώτη του Θερβάντες, είτε άλλα έργα καταλανών συγγραφέων. Παράλληλα, ο ίδιος υπήρξε ο συγγραφέας αυτοβιογραφικών βιβλίων καθώς και άλλων για το ζωγραφικό του έργο.

Στην έκθεση επίσης παρουσιάζεται για πρώτη φορά τμήμα του αρχείου Σπητέρη από το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ.Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 44ων Δημητρίων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες:

Χώρος: Casa Bianca (Βασ. Όλγας και Σοφούλη γωνία, τηλ.: 2310 427555)
Συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Θερβάντες, Ιδρύματος Dali, Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ, Ελληνοϊσπανικού Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης "F.G.Lorca", Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Δ. Τ.