Skip to main content

O ΣΕΒΕ δίπλα σε εταιρείες που θέλουν να εξάγουν στην αγορά των ΗΠΑ

Η πρωτοβουλία του ΣΕΒΕ είναι εξαιρετικά επίκαιρη, καθώς όλο και περισσότεροι Αμερικανοί καταναλωτές προτιμούν προϊόντα μεσογειακή διατροφής.

Σε μία κίνηση που αποσκοπεί στην κατά το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) συμφώνησε να συνεργαστεί με τη Registrar Corp, που εξειδικεύεται στην υποστήριξη των παραγωγικών μονάδων που επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ως τομείς συνεργασίας των δύο πλευρών καθορίστηκαν τα τρόφιμα και ποτά, τα καλλυντικά, οι ιατρικές συσκευές και τα φάρμακα. 

Η συνεργασία ΣΕΒΕ – Registrar Corp βασίζεται στο γεγονός ότι οι εισαγωγές στις ΗΠΑ δεν είναι απλή υπόθεση. Οι υποψήφιοι εισαγωγείς οφείλουν να καλύψουν τις απαιτήσεις του U.S. FDA της αμερικανικής αγοράς, να πάρουν δηλαδή τις κατάλληλες πιστοποιήσεις, τόσο για τα συστατικά του προϊόντων, όσο και για τη διαδικασία παραγωγής, τυποποίησης και μεταφοράς τους. Ιδιαίτερα μετά την τελευταία αλλαγή των κανονισμών τον Ιούνιο του 2016 οι απαιτήσεις του FDA είναι, πλέον, εξαιρετικά υψηλές και για τη δημιουργία του κατάλληλου φακέλου απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις.

Η πρωτοβουλία του ΣΕΒΕ είναι εξαιρετικά επίκαιρη, καθώς συμβαίνει σε μια περίοδο κατά την οποία όλο και περισσότεροι Αμερικανοί καταναλωτές προτιμούν προϊόντα που εναρμονίζονται με τη μεσογειακή διατροφή. Πλέον, τα αγοραστικά τους κριτήρια βασίζονται στην υγιεινή διατροφή, την ασφάλεια παραγωγής των προϊόντων, την κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη μιας ευκαιρίας, αλλά και από την εμπειρία που εξασφαλίζουν με βάση τον τρόπο, το μέρος, το είδος κατανάλωσης και τις διαφορετικές γευστικές επιλογές που λαμβάνουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακολουθώντας αυτές τις εξελίξεις –στην ουσία τις αυξανόμενες ανάγκες των Αμερικανών καταναλωτών- η Amazon έχει ξεκινήσει εδώ και έναν περίπου χρόνο την προμήθεια της αγοράς με «Ethnic Foods». Σε αυτό το νέο άνοιγμά της η Amazon επέλεξε την Registrar Corp ως υπεύθυνο συνεργάτη για τον έλεγχο των εταιριών και τη συμμόρφωσή τους με τους κανονισμούς του U.S. FDA, πριν τα προϊόντα τους διοχετευτούν στην αγορά των ΗΠΑ.