Skip to main content

Ο «ταλαντούχος» κ. Σολτάνι

Επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις εντός έδρας για τον Άρη με ήττα σε ένα παιχνίδι που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι κρίθηκε από την απερισκεψία του Σολτάνι.

Επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις εντός έδρας για τον Άρη με ήττα σε ένα παιχνίδι που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι κρίθηκε από την απερισκεψία του Σολτάνι.

Ο Αλγερινός στέρησε από την ομάδα του τις πιθανότητες να διεκδικήσει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα , και σε συνάρτηση με την κακή εικόνα όλου του Άρη, οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν πολύ νωρίς με την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα.

ΟΙ ΠΑΓΚΟΙ

Ο Τσιώλης ξεκίνησε με 4-4-2 με τον Νέτο σε νέο ρόλο σαν μπακ και τον Τζέζαρεκ παρτενέρ του Καστίγιο στην επίθεση. Ο Δώνης από την άλλη παρέταξε τον Ατρόμητο με 4-3-3 που πολλές φορές μετατρεπόταν σε 4-5-1 όταν αμυνόταν η ομάδα της Αθήνας. Ο Άρης τοποθετώντας τον Νέτο στο δεξί άκρο της άμυνας του, σίγουρα έχασε την συμμέτοχη του Βραζιλιάνου στο δημιουργικό κομμάτι, πράγμα που απο΄τι φάνηκε θα του στοιχίσει αν δεν μπορέσει να βρει τρόπο να το καλύψει ο Τσιώλης.

Από κει και πέρα όσο αφορά την επιθετική λειτουργία ο Άρης παρουσιάστηκε φανερά ασύνδετος , χωρίς προσανατολισμό στο παιχνίδι του, με παίχτες από τους οποίους περίμενε να δημιουργήσουν, να είναι φανερά εκτός παιχνιδιού. Αυτό δηλώνει και η αλλαγή του Τόχα στο 20λεπτο, πρόβλημα του Άρη στα χαφ που εντόπισε ο Τσιώλης αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετή να δώσει ώθηση στον Άρη.

Ο Ατρόμητος , κλασική ομάδα προπονητή, με τον Δώνη να δίνει έμφαση στην καλή κυκλοφορία της μπάλας , στην ορθή ανάπτυξη, ήρθε να παίξει το παιχνίδι του και ότι βγει.

Με καλό στήσιμο, ο Δώνης τοποθέτησε τον Ζουέλα μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς για να κερδίζει σε δεύτερο χρόνο όλες τις αποκρούσεις τις άμυνας του, στον χώρο του άξονα ο Τάτος ήταν ο κινητήριος μοχλός και επιθετικά ο Μήτρογλου που έκανε την ζημία στον Άρη.

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΧΘΕΣ...

Έναν Άρη πολύ soft είδαμε χτες στον αγωνιστικό χώρο... Δεν ξέρω αν θεώρησε ότι θα κερδίσει το παιχνίδι εύκολα, αλλά μου έδωσε την εντύπωση ομάδας που δεν ήταν έτοιμη για ένα τέτοιο παιχνίδι. Έχασε πολλές προσωπικές μονομαχίες, ο αντίπαλος έφτανε εύκολα στην περιοχή του Άρη, και όταν είχε την κατοχή της μπάλλας οι παίχτες του δεν ήξεραν με ποιόν τρόπο να επιτεθούν, δεν λειτούργησε με κάποιο συγκεκριμένο πλάνο, δεν έγινε απειλητικός για τον αντίπαλο και έτσι δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ. Όσο περνούσε η ώρα και με την πίεση του χρόνου αλλά και του σκορ, ο Άρης επέλεξε να αναπτυχθεί με μακρινές πάσες πού ήταν εύκολη λεία για την άμυνα του Ατρομήτου.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Κατά πρώτον στην ασύνδετη εικόνα της ομάδας του Άρη, αποτέλεσμα της καλής παρουσίας των μέσων του Άτρομητου που έλεγχαν τον ρυθμό σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, και κατά δεύτερον στην ανόητη αντίδραση του Σολτάνι να δεχτεί κόκκινη κάρτα σε μία στιγμή που ο Άρης χρειαζόταν ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση για το δεύτερο μέρος.

Ο MVP

Ο Κώστας Μήτρογλου επιβεβαίωσε την φήμη του. Είναι πάντα επικύνδινος μέσα στην περιοχή και έχει την αίσθηση του γκολ πράγμα που πλήρωσε ο Άρης ακριβά. Εκτίμηση μου ότι αφενός ο Άρης γνώριζε την ποιότητα του Μήτρογλου, αφετέρου όμως δεν προσάρμοσε επάνω του την άμυνα του, με τις τοποθετήσεις τις αμυντικής του γραμμής να είναι συνεχώς λανθασμένες..

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ο Άρης έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης και αυτό είναι σίγουρο, οπωσδήποτε υστερεί σε ένα σημείο που και πέρσι ήταν αχίλλειος πτέρνα και αυτό είναι το σκοράρισμα,δεν μπορεί να κερδηθεί παιχνίδι χωρίς να βάλεις γκολ, φάνηκαν σημάδια απειθαρχίας πράγμα το οποίο είναι σπάνιο για ομάδα του Τσιώλη.