Skip to main content

ΟΑΣΑ: Στο πειθαρχικό οδηγός λεωφορείου για προσβλητική συμπεριφορά σε ΑμεΑ

«Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών, αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΑΣΑ-ΟΣΥ

Στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΟΑΣΑ-ΟΣΥ φαίνεται πως παραπέμπεται ο οδηγός λεωφορείου που κατηγορείται για προσβλητική συμπεριφορά απέναντι σε επιβάτη ΑμεΑ.

«Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών, αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΑΣΑ-ΟΣΥ.

Η ανακοίνωση, μάλιστα, αναφέρει ότι έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες για να εντοπιστεί ο οδηγός του λεωφορείου ώστε να κληθεί από το πειθαρχικό συμβούλιο. Οπως φαίνεται, δεν έχει εντοπιστεί ακόμη επειδή το άτομο ΑμεΑ ανάρτησε βίντεο όπου δεν διακρινόταν το δρομολόγιο του λεωφορείου και το πρόσωπο του οδηγού, καθώς, όπως είπε, «ο σκοπός του βίντεο είναι να αναδείξει ένα συστημικό πρόβλημα και όχι να στοχοποιήσει έναν οδηγό».

Στο ίδιο βίντεο φαίνεται να πλησιάζει με το καρότσι του στην πόρτα του λεωφορείου, η ράμπα του οποίου, όμως, είναι εκτός λειτουργίας. Εκεί διημείφθη ο διάλογος που θα οδηγήσει τον οδηγό στο πειθαρχικό συμβούλιο.

― Η ράμπα δεν λειτουργεί; ρωτά ο επιβάτης.

― Δεν έχεις βοηθό; Ασε θα σε βοηθήσω εγώ».

― Οχι, βγαίνω μόνος μου έξω. 

― Γιατί; Γιατί πας έξω; Να μη βγαίνεις αφού δεν μπορείς.

Εντέλει τον βοήθησε να ανέβει, αλλά στη συνέχεια του είπε: «Ρε συ, το κράτος σού πληρώνει βοηθό. Οχι όλα στην τσέπη». «Οχι σε μένα», αποκρίθηκε ο καταγγέλλων. «Γιατί, εσύ τι είσαι;» φέρεται να απάντησε ο οδηγός.

Πηγή: Καθημερινή