Skip to main content

ΟΑΣΘ: Με νέα απεργία απειλούν οι εργαζόμενοι εάν τα υπουργεία δεν εγκρίνουν τη ΣΣΕ

Διορία λίγων ημερών δίνει το σωματείο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, διαφορετικά απειλεί με προκήρυξη κινητοποιήσεων από την επόμενη εβδομάδα

Περιθώριο λίγων ημερών προκειμένου να υπογραφεί η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δίνει στα αρμόδια υπουργεία το σωματείο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, διαφορετικά, την επόμενη εβδομάδα θα προκηρύξει νέες κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Αυτό αποφάσισε το απόγευμα της Τρίτης το δ.σ. του σωματείου το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως, μετά τη χθεσινή ακύρωση από το Πρωτοδικείο, της απόφασης για 24ωρη απεργία η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα.

Μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος του σωματείου Γιάννης Δήμκας ανέφερε ότι “ελήφθη απόφαση για νέες κινητοποιήσεις στην περίπτωση που μέσα στις επόμενες ημέρες δεν υπογραφεί η ΣΣΕ στην οποία έχουμε συμφωνήσει με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, ήδη από τον Δεκέμβριο”. Όπως εξήγησε, το πρόβλημα βρίσκεται στα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και στο Οικονομικών τα οποία δεν έχουν εγκρίνει ακόμη το σχέδιο ΣΣΕ στο οποίο έχουν καταλήξει διοίκηση και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Ο κ. Δήμκας τόνισε, επίσης, ότι η απεργία η οποία επρόκειτο να γίνει σήμερα, ακυρώθηκε για τυπικό λόγο που είχε να κάνει με τον έγκαιρο ορισμό του προσωπικού ασφαλείας. “Το σωματείο έστειλε εγκαίρως το σχετικό έγγραφο, αλλά τα άτομα τα οποία θα εργαστούν την ημέρα της απεργίας τα ορίζει η διοίκηση του ΟΑΣΘ καθώς αυτή είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι δουλεύουν και ποιοι έχουν ρεπό την ημέρα της απεργίας”. Συμπλήρωσε, δε, πως “προφανώς στην επόμενη απεργία μας όλα αυτά θα λυθούν πολύ πριν ώστε να μην υπάρχει κανένα τυπικό πάτημα για να ακυρωθεί η κινητοποίηση”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ζήτησε κάποια πρόσθετα στοιχεία από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ αναφορικά με το σχέδιο της ΣΣΕ, ένδειξη ότι ίσως, τις επόμενες ημέρες, να υπάρξει αίσια έκβαση σε αυτήν την υπόθεση ώστε να αποφευχθεί κάποια νέα κινητοποίηση. Υπενθυμίζεται ότι για τον λόγο αυτόν, τις τελευταίες εβδομάδες είχαν γίνει δύο στάσεις εργασίας οι οποίες είχαν προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό.