Skip to main content

ΟΑΣΘ: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Σκόδρα περί πλαστών τίτλων σπουδών

Θα ερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της υπόθαλψης εγκληματία και της παράβασης καθήκοντος για αυτούς που τυχόν γνώριζαν.

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΘ, Γιώργου Σκόδρα περί πλαστών τίτλων σπουδών εντός του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος τόνισε ότι έχουν εντοπιστεί ήδη 15 περιπτώσεις.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν ισχύουν τα όσα ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού περί πλαστογραφίας, ενώ θα εξεταστούν και οι περιπτώσεις που ανέφερε.

Παράλληλα θα ερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της παράβασης καθήκοντος για αυτούς που τυχόν γνώριζαν και δεν προχώρησαν στις προβλεπόμενες ενέργειες.

Διαβάστε σχετικά Σκόδρας: Πλαστοί τίτλοι σπουδών και εικονικές υπερωρίες στον ΟΑΣΘ

Η δήλωση Σκόδρα

«Ξέρετε, έχει συμβεί το εξής στον Οργανισμό: κάποιοι έχουν αρχίσει να ξεβολεύονται και θα συνεχίσουν να ξεβολεύονται. Κάποιοι επέστρεψαν στο τιμόνι και θα επιστρέψουν κι άλλοι. Κάποιοι που είχαν να εργαστούν 20 χρόνια, τώρα εργάζονται.  Άνθρωποι που δεν δούλευαν ούτε μια ώρα, πληρώνονταν υπερωρίες και νυχτερινά! Για να μην αναφέρω το γεγονός ότι η υποχρέωση από τον νόμο για έλεγχο γνησιότητας τίτλων σπουδών, δεν έγινε ποτέ. Διαπιστώθηκε στον δημοσιονομικό έλεγχο ότι δεν έχει γίνει, ξεκινήσαμε τη διαδικασία να γίνει έλεγχος γνησιότητας. Ήδη εντοπίστηκαν 15 περιπτώσεις με πλαστούς τίτλους σπουδών», είπε ο κ. Σκόδρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.