Skip to main content

ΟΑΣΘ: Πώς θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία την Τετάρτη λόγω της απεργίας

Κατά την ημέρα της απεργίας ο Οργανισμός θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας - Τι θα ισχύσει για τις γραμμές αεροδρομίου και των ΑμεΑ.

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, καθώς ο ΟΑΣΘ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που αποφάσισαν δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, μετά από το κάλεσμα της ΓΣΕΕ που αντιδρά στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τη σχετική απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου των Εργαζομένων, το οποίο καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση την ίδια ημέρα, στις 10.30 το πρωί, μπροστά από το ΕΚΘ.

Μεταξύ, άλλων, οι εργαζόμενοι απαιτούν «την ενίσχυση και βελτίωση των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών και όχι το ξεπούλημά τους καθώς και να παραμείνει η συγκοινωνία κοινωνικό αγαθό στην υπηρεσία του πολίτη».

Σύμφωνα με ενημέρωση, κατά την ημέρα της απεργίας ο Οργανισμός θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45' και το τελευταίο 23:00' περίπου.

Οι νυκτερινές λεωφορειακές γραμμές τον Αεροδρομίου (01 Ν και 1 Ν) θα λειτουργήσουν κανονικά όπως επίσης θα λειτουργήσουν κανονικά και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των Α.με.Α..