Skip to main content

ΟΒΣΘ: Το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου

Για προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων κάνει λόγο η ΟΒΣΘ, αναφερόμενη στην πρόταση για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυρια

Για προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων κάνει λόγο η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης αναφερόμενη στην πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

«Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, όταν σκέφτεται να καθιερώσει τη λειτουργία των καταστημάτων έως 250m2 αδιακρίτως για όλες τις Κυριακές του χρόνου», σημειώνει η ΟΒΣΘ σε σχετική της ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το σενάριο βασίζεται στην υποτιθέμενη αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης, στην αύξηση του τζίρου, στην «υγιή» ανταγωνιστικότητα. «Ξεχνούν όμως πως το ένα εκατομμύριο και πλέον άνεργοι - πρώην καταναλωτές, έχουν άπλετο χρόνο στη διάθεσή τους, δεν έχουν όμως εισοδήματα για να διαθέσουν», υπογραμμίζει.

Παράλληλα, η ΟΒΣΘ εκτοξεύει πυρά κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «η με οποιονδήποτε ευφάνταστο τρόπο καθολική υποταγή στις επιταγές της τρόικας, βαφτίζεται ως προσπάθεια ανάκαμψης και βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος».

«Με αυτή την απόφαση, η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, θα γίνουν οι φυσικοί αυτουργοί της τελευταίας πράξης του δράματος για τους πολύ μικρούς και αυτοαπασχολούμενους συναδέλφους μας, που σε συνδυασμό με τα νέα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα, θα έχουν τεράστιο οικονομικό, προσωπικό και οικογενειακό κόστος», προσθέτει.

Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης να επαναπροσδιορίσει τις απόψεις του και να ενστερνιστεί τις προτάσεις των αρμόδιων θεσμικών οργάνων των Μ.Μ.Ε. για τη λειτουργία της αγοράς.

«Σε κάθε άλλη περίπτωση τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνηση θα υποστούν τις κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες της αδιαφορίας τους προς το μεγαλύτερο κομμάτι της εθνικής οικονομίας της χώρας», καταλήγει.