Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020
x

«ΟΧΙ» ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΟΒΙΚΗ ΛΥΣΗ

Ο κ. Βελόπουλος εκτίμησε ότι η υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου χρησιμοποείται από τη ΝΔ για αλλαγή της ατζέντας.

«Παρών» θα δηλώσουν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης στη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος εκτίμησε, μεταξύ άλλων, ότι η υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας χρησιμοποιείται από τη Νέα Δημοκρατία για αλλαγή αντζέντας.

«Τιμάμε το πρόσωπο, αλλά χρησιμοποιείται για αλλαγή της ατζέντας», δήλωσε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι «δείχνει το σύνδρομο κατωτερότητας της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην ηγεμονία της Αριστεράς».

«Την τιμάμε ως πρόσωπο την κ.Σακελλαροπούλου, αλλά δεν μπορούμε να την υπερψηφίσουμε», συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης συμπληρώνοντας ότι θα ήταν εξαιρετική ως υπηρεσιακή υπουργός Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά:

Για λόγους εθνικής συνείδησης αποφασίζουμε να μην συναινέσουμε στην υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου. Κρίνοντας από τα «πεπραγμένα» της κ. Σακελλαροπούλου κατά το παρελθόν, για λόγους εθνικής και ιδεολογικής συνείδησης δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, διότι θα αυτοαναιρεθούμε και θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες των Ελλήνων που μας ψήφισαν, δήλωσε ο κ. Βελόπουλος.

Σήμερα συνεκλήθη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης, λόγω της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Ελληνική Λύση αναγκάζεται λόγω των «πεπραγμένων» της κ. Σακελλαροπούλου αλλά και άλλων προαπαιτουμένων που δεν υφίστανται να αρνηθεί την «αριστεροφοβική» πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και αφού μιλάμε για προαπαιτούμενα και «πεπραγμένα» παραθέτουμε μερικά εξ’αυτών:

Παραβιάζεται η αρχή του Συντάγματος, της διάκρισης των εξουσιών και δυστυχώς για ακόμα μια φορά “διαπλέκεται” η πολιτική με τη δικαιοσύνη.

Δυστυχώς η κ. Σακελλαροπούλου δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα στο εξωτερικό.

Για πρώτη φορά ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας δεν θα μπορεί να επισκεφτεί το Άγιον Όρος, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Τον Μάρτιο του 2001 στο Συμβούλιο της Επικρατείας τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης της υποχρεωτικής αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, συντασσόμενη με την πλειοψηφία.

Απέρριψε τους ισχυρισμούς των Δήμων σχετικά με την εγκατάσταση ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό.

Τον Φεβρουάριο του 2013 συμφώνησε, ως μειοψηφία, στην απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς.

Συμμετείχε στη δίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου έχοντας την άποψη ότι το ψηφιακό αρχείο της λίστας Λαγκάρντ δεν μπορεί από τον νόμο να θεωρηθεί ως έγγραφο και να ληφθεί υπόψη.

Υπήρξε εισηγήτρια σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ των μεταλλείων της Χαλκιδικής, απορρίπτοντας προσφυγή 264 κατοίκων. Σήμερα η περιοχή μοιάζει με Κρανίου Τόπο.

Το 2018 απέρριψε ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας προσφυγές συλλόγων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για την Μακεδονία μας.

Το 2018 αποφάσισε ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι είναι νόμιμη και αναγκαία η ένταξη των “προσφυγόπουλων” στα σχολεία.

Τον Ιούλιο του 2019 αποφάσισε το οριστικό τέλος του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα).

Αξιοσέβαστη η κ. Σακελλαροπούλου, τιμούμε το πρόσωπό της, αλλά εκτιμούμε ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία «χρησιμοποιήθηκε» από τη Νέα Δημοκρατία για αλλαγή ατζέντας (λαθρομεταναστευτικό, ελληνοτουρκικά) και κυρίως λόγω του συνδρόμου κατωτερότητας από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς τα τελευταία εβδομήντα χρόνια.

Με θλίψη σημειώνουμε ότι είμαστε στη δυσάρεστη θέση, κρίνοντας από τα “πεπραγμένα” της κατά το παρελθόν, για λόγους εθνικής και ιδεολογικής συνείδησης να μην μπορούμε να συναινέσουμε στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, διότι θα αυτοαναιρεθούμε και θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες των Ελλήνων που μας ψήφισαν. Η κ. Σακελλαροπούλου θα ήταν εξαιρετική επιλογή ως υπηρεσιακή υπουργός Δικαιοσύνης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ