Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
x

«ΟΧΙ» ΕΣΚΑΝ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΟΣΦΠ

Το Συμβούλιο απάντησε αρνητικά στον αντιπρόεδρο της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Μάκη Γκαγκάτση αναφορικά με το αίτημα για έλεγχο στον κυριακάτικο αγώνα.

Αρνητική ήταν η απάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ στο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για έλεγχο ντόπινγκ στον κυριακάτικο αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Συγκεκριμένα η απάντηση του προέδρου του ΕΣΚΑΝ, Παναγιώτη Σκανδαλάκη προς τον Μάκη Γκαγκάτση αναφέρει τα εξής:

«Μαρούσι 27 Νοεμβρίου 2019

Αρ.Πρωτ. 910

Προς ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Υπόψη κ. Χ. Γκαγκάτση Αντιπροέδρου & Δ/ντος Συμβούλου

Κοινοποίηση - Γραφείο Υφυπουργού Αθλητισμού - SUPERLEAGUE

Αξιότιμε κ. Αντιπρόεδρε,

Σε απάντηση της υπ’ αριθ. πρωτ. 2098/13-11-2019 επιστολής σας με την οποία αιτείστε τη διεξαγωγή ελέγχου ντόπινγκ σε αγώνα στον οποίο συμμετέχει η επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. και, ειδικότερα, σε 5 ποδοσφαιριστές της κάθε ομάδας, με χρέωση της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. για το σύνολο των ελέγχων, σας ενημερώνουμε ότι το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το Ε.Σ.ΚΑ.Ν.

Το Ε.Σ.ΚΑ.Ν., ως αρμόδιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ για τη διενέργεια ελέγχων σε εθνικό επίπεδο, με βάση την εθνική νομοθεσία και τους διεθνείς κανονισμούς, σχεδιάζει την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός αποτελεσματικού και αναλογικού προγράμματος κατανομής ελέγχων, που θέτει προτεραιότητες, αναλογικά, μεταξύ αγωνισμάτων, κατηγοριών αθλητών, είδους ελέγχων, είδους δειγμάτων προς συλλογή, είδους ανάλυσης δειγμάτων, πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου για τον ‘Έλεγχο και τις ‘Έρευνες (International Standard for Testing and Investigations) του WADA.

Υπό το πρίσμα αυτό, το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. δεν πρόκειται να ικανοποιεί σχετικά αιτήματα ομάδων για ελέγχους της επιλογής τους, κρίνοντας πως η πρακτική αυτή που εφαρμόστηκε στο παρελθόν είναι λανθασμένη και σε αντίθεση με τις επιταγές του WADA, που επιθυμεί την ανεξαρτησία επιλογών των Εθνικών Οργανισμών Αντι-Ντόπινγκ ενώ επιπροσθέτως, εισάγει ένα στοιχείο προαναγγελίας ελέγχων το οποίο δεν είναι επιθυμητό.

Αντιθέτως, το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. προτίθεται να συνεργαστεί με την Superleague προκειμένου να παρουσιάσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό ελέγχων εντός και εκτός αγώνων ο οποίος πιστεύουμε ότι θα απαντά στις ενδεχόμενες ανησυχίες του συνόλου των εμπλεκομένων.

Σε κάθε περίπτωση το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. είναι εντεταλμένο και πρόθυμο να ακούσει απόψεις και πληροφορίες από το σύνολο του αθλητικού οικοδομήματος προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τις αξιοποιήσει καταλλήλως.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Σκανδαλάκης

Πρόεδρος ΕΣΚΑΝ».

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ