Skip to main content

«Όχι» στο χαράτσι για ασφαλτοστρώσεις στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη

Αντιδρά η μείζων αντιπολίτευση στην απόφαση της δημοτικής αρχής του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη για χαράτσι για ασφαλτοστρώσεις.

Την αντίθεσή της με την απόφαση της δημοτικής αρχής Πυλαίας Χορτιάτη για επιβολή τέλους για τις ασφαλτοστρώσεις στους δημότες εκφράζει η δημοτική παράταξη "Σύγχρονος Δήμος".

Η επικεφαλής Έλενα Ρουσάκη αναφέρει σε δηλώσεις της ότι “οι τελευταίες αποφάσεις της διοίκησης του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό των νοικοκυριών”. Επισημαίνει ότι με βάση την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (Δευτέρα 09/12/2019) οι δημότες Πυλαίας-Χορτιάτη θα επιβαρυνθούν με 0,45 ευρώ ανά τ.μ. κατοικίας ετησίως για ασφαλτοστρώσεις δρόμων.

“Αυτή η χρέωση έρχεται τη στιγμή που ήδη οι πολίτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην υπερφορολόγηση που τους έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια από τις διάφορες κυβερνήσεις, επισημαίνει και τονίζει πως "με αυτή την απόφαση ο δήμος όχι μόνο δεν λύνει κάποιο πρόβλημα αλλά αναθέτει ένα ακόμη οικονομικό βάρος στις πλάτες των δημοτών. Πιστεύουμε πως η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται να διεκδικεί τρόπους που θα φέρνουν λύσεις χωρίς τον εύκολο τρόπο της επιβολής ενός ακόμη τέλους".

Η παράταξη “Σύγχρονος δήμος” καταψήφισε τη συγκεκριμένη πρόταση, με την Έλενα Ρουσάκη να τονίζει πως "η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να διεκδικεί κονδύλια από το κρατικό ταμείο, ένταξη έργων στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση καταθέτοντας ώριμες και εμπεριστατωμένες μελέτες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας".

Όπως υπογραμμίζει η κυρία Ρουσάκη " στόχος μας είναι μια ουσιαστική αντιπολίτευση που θα προσφέρει υπηρεσία στον δημότη και όχι απλώς για να δείξουμε μια στείρα αντίθεση επειδή το επιβάλει ο ρόλος μας. Οι δημότες Πυλαίας-Χορτιάτη έχουν ανάγκη από μια αντικειμενική ενημέρωση και από υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτά είμαστε διατεθειμένοι να τους προσφέρουμε με τη δυναμική μας παρουσία ως παράταξη".