Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
x

ΟΕΕ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Οι αντιδράσεις αφορούν την τροπολογία του υπουργείου που αναγνωρίζει επαγγελματικά όσους οικονομολόγους έχουν σπουδάσει σε κολέγια.

Την έντονη αντίδραση του Οικονομικού Επιμελητηρίου εκφράζει ο πρόεδρος του Κωνσταντίνος Κόλλιας σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όσον αφορά την επαγγελματική ισοδυναμία.

Πρόκειται για μια τροπολογία που αναγνωρίζει επαγγελματικά όσους οικονομολόγους έχουν σπουδάσει σε κολέγια, που σύμφωνα με τον κ. Κόλλια «οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση της σχετικής αξιολόγησης».

«Το γεγονός ότι αρμόδιο για να γνωμοδοτεί επί του θέματος ορίζεται ένα τμήμα του Υπουργείου Παιδείας, μειώνει το κύρος της διαδικασίας, απαξιώνει την ίδια την αναγνώριση και οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του επιστημονικού επιπέδου των οικονομολόγων. Είναι επίσης απορίας άξιο γιατί η κυρία Κεραμέως επέλεξε να προχωρήσει σε αυτή την απαράδεκτη απόφαση, χωρίς να μας καλέσει, ως τον αρμόδιο επιστημονικό φορέα, να συζητήσουμε επί του θέματος, όταν έχουμε επανειλημμένα ζητήσει συνάντηση για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος», αναφέρει ο κ. Κόλλιας.

Όπως επισημαίνει, «η σπουδή της υπουργού Παιδείας να περάσει ερήμην μας τη συγκεκριμένη τροπολογία, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι την κατέθεσε εκπρόθεσμα στο σχετικό νομοσχέδιο.  Ο μοναδικός Φορέας, ο οποίος μπορεί να πιστοποιήσει μέσα από αξιόπιστες και απόλυτα επιστημονικές διαδικασίες την αναγνώριση της επαγγελματικής επάρκειας του οικονομολόγου και του λογιστή - φοροτεχνικού, είναι το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.  Και αυτό πρέπει να το θυμηθεί, έστω και τώρα, η Υπουργός Παιδείας. Άλλωστε, οι κοινοτικές οδηγίες, τις οποίες επικαλείται, δεν έχουν καμία απολύτως εφαρμογή στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αποτελούν απλά προφάσεις εν αμαρτίαις».     
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ