Skip to main content

Οι απαλλοτριώσεις φρενάρουν την Ιονία οδό

Στα προβλήματα των απαλλοτριώσεων απέδωσε την καθυστέρηση κατά 1,5 χρόνο των έργων στην Ιόνια οδό ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Ηπειρο.
Στα προβλήματα των απαλλοτριώσεων απέδωσε την σημαντική καθυστέρηση των έργων στην Ιόνια οδό (περίπου 1,5 χρόνο έξω από τις συμβατικές ημερομηνίες), ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, σημειώνοντας ότι η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται το 2013.

Ο κ. Μαγκριώτης επισκέφθηκε το εργοτάξιο Μενιδίου της «Ιόνιας Οδού» και τον ανισόπεδο κόμβο Αγ. Δημητρίου Άρτας. Στη συνέχεια, συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων του νομού Άρτας και σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι η καθυστέρηση των έργων στην Ιόνια οδό είναι σημαντική και αυτό οφείλεται και στα προβλήματα των απαλλοτριώσεων, εστιάζοντας και στην τακτική Δήμων που δεν παραχωρούν δημοτικές εκτάσεις σε περιοχές που διασχίζει ο υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομος.

Δήλωσε, επίσης, ότι αν όλα προχωρήσουν χωρίς προβλήματα, μέχρι το τέλος του 2013 η Ιόνια οδός θα δοθεί στην κυκλοφορία. Σε ό,τι αφορά στο υπόλοιπο τμήμα της παράκαμψης της Άρτας, θα δοθεί σε κυκλοφορία σε περίπου 2-3 μήνες, ενώ πλήρως ολοκληρωμένο θα είναι στο τέλος του χρόνου.

Ο υφυπουργός πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο με επισκέψεις στα μεγάλα έργα υποδομής στην περιοχή και θα έχει συνεργασία με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, ενώ θα επισκεφθεί έργα υποδομών της Περιφέρειας.

Ο κ. Μαγκριώτης θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Πρέβεζα και αύριο στην Ηγουμενίτσα, όπου θα επισκεφθεί το λιμάνι, το εργοτάξιο Αμπελιάς στην περιοχή των Ιωαννίνων για την Ιόνια οδό, τον κόμβο της Εγνατίας στα Γιάννινα που πρέπει να κατασκευαστεί, καθώς και τη γέφυρα Περιστερίου στην Εγνατία, ενώ πριν από την σύσκεψη που θα γίνει στη Γ.Γ. Περιφέρειας Ηπείρου θα επισκεφθεί το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, στο οποίο τα έργα εκσυγχρονισμού του δεν έχουν αρχίσει ακόμη, ενώ θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί μέχρι το 2004.